thomson Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 ostatnio zainstalowałem programik do programowego chłodzenia proca (duron 1GHz w moim przypadku) i co widze !! w spoczynku miałem temperaturke ok 44-45`C a teraz po zainstalowaniu programu CPUCool (ver.7.1.1.) mam temperature około 37`C ??? sprawdzam BIOS - prawda. Czy ktos moze się wypowiedziec co jest grane czy program cos ściemnia czy tak jest naprawde, uzywałem waterfalla - nie było takiego efektu; uff ale się rozpisałem :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 mam temperature około 37`C ??? sprawdzam BIOS - prawda. eeee, rozumiem, ze bios jakim programem sprawdzales, bo to dziwne, zeby w biosie dzialal cpu cool :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 do biosu wchodziłem po restarcie ma sie rozumiec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 ostatnio zainstalowałem programik do programowego chłodzenia proca (duron 1GHz w moim przypadku) i co widze !! w spoczynku miałem temperaturke ok 44-45`C a teraz po zainstalowaniu programu CPUCool (ver.7.1.1.) mam temperature około 37`C ??? sprawdzam BIOS - prawda. Czy ktos moze się wypowiedziec co jest grane czy program cos ściemnia czy tak jest naprawde, uzywałem waterfalla - nie było takiego efektu; uff ale się rozpisałem :) pozdroNie to nie sciema to naprawde tak dziala :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 ostatnio zainstalowałem programik do programowego chłodzenia proca (duron 1GHz w moim przypadku) i co widze !! w spoczynku miałem temperaturke ok 44-45`C a teraz po zainstalowaniu programu CPUCool (ver.7.1.1.) mam temperature około 37`C ??? Witam A czy sprawdziles tryb overlay (obraz z karty DVB, TV)? Moje proby z CPUCool, WaterCool, i wieloma innymi, a takze z prostym wpisem w Wpcredit (co w istocie robia te programiki) zakonczyly sie niepowodzeniem. Obraz w trybie overlay jest zawsze szarpany bialymi przypadkowymi liniami :( -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 a, ze tak dziala, to fakt, nie ejst to przeklamanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 do biosu wchodziłem po restarcie ma sie rozumiec :) hmmm...na mojej P3BF temp w BIOSie jest zaledwie o jakies 4-6 stopni mniejsza niz w Win XP przy full load (full load ~57, idle ~36) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 U MNIE BYL SPADEK TEMP NAWET DO 10'c PRZY ŁACZENIU CPU COOLA I OPCJI CHŁODZNIE ATHLONA I COOLINGU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 U MNIE BYL SPADEK TEMP NAWET DO 10'c PRZY ŁACZENIU CPU COOLA I OPCJI CHŁODZNIE ATHLONA I COOLINGU. Skad zassac CPUCool w najnowszej dzialajacej full wersji [censored !] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 U MNIE BYL SPADEK TEMP NAWET DO 10'c PRZY ŁACZENIU CPU COOLA I OPCJI CHŁODZNIE ATHLONA I COOLINGU. Skad zassac CPUCool w najnowszej dzialajacej full wersji [censored !]??? Poszukaj na google, nie znam linku do wersji full, wszystkie z którymi się spotkałem byly to wersje sharwerowe, po miesiącu chcą abyś wpłacil 15 $ , wtedy wpisuje 15 i enter :oops: i działa dalej. Ale troszkę jest to wkurzające. Jest tez wiel innych programow działających na zasadzie soft coolera. Do schładzania satrszych procków choćby rain, ... i bodajże cpu-z też schladza.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 u mnie temp spadła kilka stopni 5 -6 C . Tylko ciekawi mnie to czy nie odbywa się to kosztem wydajności procesora , w końcu musi być w jakiś sposób odciążany ... poprawka: temp. spadła z 45C do 34C , ale tylko jak nie obciążam zbytnio procka, włączając jakiegoś np. "Hot CPU tester" temp szybko rośnie. Więc wydaje mi się, że i tak jak obciążasz mocno kompa to dużo ci to nie pomoże... lepiej kup jakąs dobrą pastę przewodzącą i mocny cooler :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 u mnie temp spadła kilka stopni 5 -6 C . Tylko ciekawi mnie to czy nie odbywa się to kosztem wydajności procesora , w końcu musi być w jakiś sposób odciążany ... Podczas spoczynku proca programik taki wylacza instrukcjami HLT niektore funkcje procesora. Na wydajnosc to nie ma raczej duzego wplywu, natychmiast jak zaczniemy pracowac sa one wlaczane z powrotem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 spider ma racje - zrobiłem mały teścik - przy najniższej temp. jaką uzyskałem CPUColl - 33.6C włączyłem Hot CPu Tester - po 4 minutach temp wróciła do normy - 48C. Wiec takie programiki mają zastosowanie gdy np. piszemy w Wordzie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 u mnie temp spadła kilka stopni 5 -6 C . Tylko ciekawi mnie to czy nie odbywa się to kosztem wydajności procesora , w końcu musi być w jakiś sposób odciążany ... poprawka: temp. spadła z 45C do 34C , ale tylko jak nie obciążam zbytnio procka, włączając jakiegoś np. "Hot CPU tester" temp szybko rośnie. Więc wydaje mi się, że i tak jak obciążasz mocno kompa to dużo ci to nie pomoże... lepiej kup jakąs dobrą pastę przewodzącą i mocny cooler :lol: Gdy nic nie robimy, lub przy pracy np. w wordzie,chodznieu po necie temp jest niska, ale np. wystraczy właczyć grę temp sie podnośi. Nie cały czas przeciez gramy w gry.. :) A zysk nawet kilku 'c dla mnie przynajmniej jest ważny.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 To jest dobre rozwiązanie np dla ludzi, którzy siedzą na necie, wówczas procesor sobie pomalutku działa, i mało się grzeje. Super sprawa do nocnego zasysania programów z netu (modem forever ;p) jak się to połączy razem z wentylatorem zmiejszającym obroty to wówczas komputer po cichu sobie pracuje, a my możemy spać spokojnie ;) Inna sprawa można podkręcić procka, a gdy nie gra się w intensywne gry lub nie kompresuje Divix'ów to załączamy soft-coolera i możemy wówczas nieco odciążyć procka i obniżyc temperaturkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ja podczas full load i wlaczonym CPUCool mam 42 C a obciazam procek programem Prime95 bez soft coolera jest 48 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ja podczas full load i wlaczonym CPUCool mam 42 C a obciazam procek programem Prime95 bez soft coolera jest 48 C PO pierwsze nie powinno być takiej różnicy przy obciążonym procku, bo przecież soft cooler działa przy nieobciążonym. PO drugie obciąż go programem CPU BURN to dopiero zobaczysz temp. TEn prog jest do tego celu najlepszy (przynajmniej z tych z którymi się zetknąłem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ja na swoim durniu 1100 morgan na fsb 112 napięcie standart(system stabilny) obudowa zamknieta 2 colery 8x8 w pokoju 30 stopni mam idle 47 a w cpu burnie 54 i ani stopnia wiecej sie nie podnosi a system dalej stabilny jak zelzeją upały to zapodam info o ile spadnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ostatnio zainstalowałem programik do programowego chłodzenia proca (duron 1GHz w moim przypadku) i co widze !! w spoczynku miałem temperaturke ok 44-45`C a teraz po zainstalowaniu programu CPUCool (ver.7.1.1.) mam temperature około 37`C ??? sprawdzam BIOS - prawda. Czy ktos moze się wypowiedziec co jest grane czy program cos ściemnia czy tak jest naprawde, uzywałem waterfalla - nie było takiego efektu; uff ale się rozpisałem :) pozdro Ja mam nowszą wersję (7.1.2) i temp. na luzie utrzymuje się na 37*C, czasami gdy nie ma upałów 35*C, w stresie góra 48*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 CpuCool wystarczy raz wlaczyc. Potem chlodzenie juz jest wlaczone i program mozna wywalic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 To fajny programik ale, na moin sprzecie mam płytę Soltek SL-75DRV4 kaszani sie dzwięk (słychać w tle zakłócenia) U was tez tak sie dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 To fajny programik ale, na moin sprzecie mam płytę Soltek SL-75DRV4 kaszani sie dzwięk (słychać w tle zakłócenia) U was tez tak sie dzieje? U mnie nie, znajomy tak mial. Pomoglo przejscie na najnowsza bete VCool'a (www.vcool.de) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 U mnie ten CPU Cool 7.1.1 nie działa. Temperatura jak była tak jest nadal wysoka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Ja mam w PcAlercie taką funkcje Cooler XP i jak ja załącze to temeraturka spada np.z 43 do 36 stopni komp robi sie cichutki ale napięcie robi się z 12.36 na 12.06 a 5V robi sie z 4.87 na 4.98V i strasznie się wacha. Pozdrówka ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Tego programu nigdy nie zrobia porzadnie. Z moim sprzetem zadna wersja nie chce wspolpracowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Ja uzywam VCool'a i z ok 38 w idle spadla do 27-25 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...