Skocz do zawartości
Tunio

OCZ i Kingston - roznica w cenie a wzrost wydajnosci?

Rekomendowane odpowiedzi

Czytam i czytam o tych zajebistych oczach i sam juz nie wiem czy jest sens zmieniac moje z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e Kingstony 256 400mhz cl3 X 2 na zwykle

OCZ PC2700 256MB Rev3.2 Czy wydanie dodatkowo 160-180zl bedzie miala sens, czy sprzet adekwatnie do ceny przyspieszy?

[http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4f435a5f3333335f323536523332 ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od tego ile chcesz osiągnąć na Twoim konfigu, i jak dużego przyśpieszenia oczekujesz, kości które podałeś, są przeznaczone do osiągania wysokich FSB (przy realtywnie niskich timingach), natomiast serie EL są do baaardzo agresywnych Timingów. Teraz pojawia się pytanie, czy nie wykorzystać Dual Channela, jeśli puszczasz proca synchro z pamięciami na wysokim FSB i CL2 rzeczywiście odczujesz wzrost wydajności. Jeszcze jedno PC2700 Rev3.2 to nie są zwykłe pamiątki - OCZ zrobił je aby skopać tyłek corsairowi ;)

Ile max wyciągasz na procu i pamięciach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj sobie spokój - zysk wydajności 1%?? Jak puściłem moje TwinMosy na 2-2-2-6 to w stosunku do 2,5-3-3-8 (szyna 180 synchro) nie ma żadnej różnicy w 3dmarku, kilka pkt w Sandrze - więc uważam, ze nie ma to sensu wydawać kase - chyba, ze masz jej dyżo to OCZ Platinum kup (2*256 MB za ok. 800 zł - ostatnio podrożały)

JerzyR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj sobie spokój - zysk wydajności 1%?? Jak puściłem moje TwinMosy na 2-2-2-6 to w stosunku do 2,5-3-3-8 (szyna 180 synchro) nie ma żadnej różnicy w 3dmarku, kilka pkt w Sandrze - więc uważam, ze nie ma to sensu wydawać kase - chyba, ze masz jej dyżo to OCZ Platinum kup (2*256 MB za ok. 800 zł - ostatnio podrożały)

JerzyR

Właśnie dlatego napisałem, że ma to sens w przypadku wysokich FSB (180Mhz to raczej dość niskie) i aplikacji czerpiących korzyść z 128-bit pamięciach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...