TombStone Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Obecnie mam karte Gainward Geforce 3 PP! Ti/500 Jumbo GS 128mb.Chcialbym osiagnac na niej maxymalna wydajnosc w grach... nawet kosztem jakosci obrazu. Mam system XP Professional PL i jade na sterownikach : Omega Drivers 14523a :) Szczeze mowiac jestem z nich srednio zadowolony... jakis czas temu mialem Win98se i wydawalo mi sie ze mam wiecej fps... Jezeli ktos bawil sie w "testy" wydajnosci sterownikow i moze doradzic... lub rzucic linkiem do strony na ktorej takowe testy/porownania sie znajduja, bede wdzieczny :D Niestety sam nie mam czasu na przetestowanie wszystkich sterownikow... bo jest ich poprostu za duzo :o Inne stery ktore mam to : 30.82 40.41 40.71 40.72 WHQL 41.09 43.45 44.03 45.23 WHQL 45.32 45.33 Obecnie mam sprzet : Athlon 1,4Ghz ASUS A7V (VIA KT 133) 512mb RAM (SDRAM) Z gory THX za porade odnosnie sterownikow :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Powiem krótko: 45.23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 30.82 i 40.72 te u mnie najlepiej chodzily. Niezle tez byly Omego 43.45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 U mnie najlepsze są 40.72 :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Obecnie mam karte Gainward Geforce 3 PP! Ti/500 Jumbo GS 128mb.Chcialbym osiagnac na niej maxymalna wydajnosc w grach... nawet kosztem jakosci obrazu. Mam system XP Professional PL i jade na sterownikach : Omega Drivers 14523a :) Szczeze mowiac jestem z nich srednio zadowolony... jakis czas temu mialem Win98se i wydawalo mi sie ze mam wiecej fps... Jezeli ktos bawil sie w "testy" wydajnosci sterownikow i moze doradzic... lub rzucic linkiem do strony na ktorej takowe testy/porownania sie znajduja, bede wdzieczny :D Niestety sam nie mam czasu na przetestowanie wszystkich sterownikow... bo jest ich poprostu za duzo :o Inne stery ktore mam to : 30.82 40.41 40.71 40.72 WHQL 41.09 43.45 44.03 45.23 WHQL 45.32 45.33 Obecnie mam sprzet : Athlon 1,4Ghz ASUS A7V (VIA KT 133) 512mb RAM (SDRAM) Z gory THX za porade odnosnie sterownikow :] Podnieca Cię wypisywanie numerków w słupkach? To jakieś kalectwo intelektualne - wejdź sobie na www.futuremark.com i zobacz, na których sterownikach są najlepsze wyniki w GF3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Podnieca Cię wypisywanie numerków w słupkach? To jakieś kalectwo intelektualne - wejdź sobie na www.futuremark.com i zobacz, na których sterownikach są najlepsze wyniki w GF3... Co ci przeszkadza ze sobie w supku wypisal numerki sterów ?? Pozatym pytanie bylo o maxymalna wydajnasc W GRACH a nie w 3dmarkach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Co ci przeszkadza ze sobie w supku wypisal numerki sterów ??Mi nie przeszkadza, skoro chłopak się lubi bawić i wypisywać nam, jakie ma stery na dysku, no to jego problem. Trochę śmiesznie to wygląda, nic więcej :lol:. Pozatym pytanie bylo o maxymalna wydajnasc W GRACH a nie w 3dmarkach...Muhahahahahahahahahahahaha, następny mądry... A czym w swym działaniu różnią się gry od 3DMarka? Pomijając lekką rozbieżność dla tych w OpenGL, to w DX (8.1) będą działały wprost proprocjonalnie do benchmarka, przecież to conajmniej oczywiste i nie ma się chyba nad czym rozwodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lanselot Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 (...)To jakieś kalectwo intelektualne - wejdź sobie na www.futuremark.com i zobacz, na których sterownikach są najlepsze wyniki w GF3... Trafniej bym chyba tego nie ujął :>. Jeśli chodzi o sterowniki, to oczywiście 40.71/40.72 (w istocie to samo). TombStone, jaki masz wynik w 3DMarku na tym Athlonie i tej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 40.71 i 40.72 sa super do markow - u mnie jednak 40.72 powodowaly blue screeny i czeste zwisy 43.45 i 44.03 rownie dobre do gier i do markow ;-) 45.23 - jezeli na ktorychs z powyzszych sterownikow masz problem - obraz sie rwie, tekstury sie nakladaja etc. ostatnio zrobilem testy na swoim ti4200 - tatktowanie 250/512 + zasyfiony winxp (na partycji 2,92GB, a 3dmark zainstalowany na 68GB) stery instalowalem po sobie, pierwsze byly 45.23 no i takie male info wersji sterow: 40.52 - wybralem je, bo w tescie na guru3d testujacy wybral je najlepszymi do marka (testowal na ti4600) 40.71 - podobnie jak wyzej - z tym wyjatkiem, ze byly na drugim miejscu, jezeli chodzi o "wydajnosc" w 3dmarku 43.00 - sa to sterowniki dolaczone do mojej karty - firmowe od leadteka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Muhahahahahahahahahahahaha, następny mądry... A czym w swym działaniu różnią się gry od 3DMarka? Pomijając lekką rozbieżność dla tych w OpenGL, to w DX (8.1) będą działały wprost proprocjonalnie do benchmarka, przecież to conajmniej oczywiste i nie ma się chyba nad czym rozwodzić. Poczytaj sobie o optymalizacjach ATI i nVidii w strownikach dla benchmarków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 A ja powiem krótko -zadne stery ci nie pomogą czy to będa dentki 30.82 , 44.03 czy 53.03 czy nawet 3874.0231 dlaczego ?? OTO odpowiedz - 512mb RAM (SDRAM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Poczytaj sobie o optymalizacjach ATI i nVidii w strownikach dla benchmarków. Zmień nazwę pliku z "3DMark2001SE.exe" na cokolwiek innego i odpal, a następnie porównaj wyniki. NIE SĄ optymalizowane, a mimo to wyniki osiągane są najlepsze, wystarczy zrobić jeden test i masz odpowiedź. Gdyby przy jakiejkolwiek innej karcie, rekordy pobijane byłyby przy sterach z "przekrętami" (w szczerze wątpię, bo jednak nie miały one dużej wydajności w porównaniu do nowszych rozwiązań), to robimy test dodatkowo na innej wersji, która na Futuremark ma wynik drugi w kolejności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 A ja powiem krótko -zadne stery ci nie pomogą czy to będa dentki 30.82 , 44.03 czy 53.03 czy nawet 3874.0231 dlaczego ?? OTO odpowiedz - 512mb RAM (SDRAM) Odpowiedź to raczej płyta na VIA166, a sterowniki zmienią sporo, choć rzeczywiście wyniki osiągane będą słabsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Zmień nazwę pliku z "3DMark2001SE.exe" na cokolwiek innego i odpal, a następnie porównaj wyniki. NIE SĄ optymalizowane, a mimo to wyniki osiągane są najlepsze, wystarczy zrobić jeden test i masz odpowiedź. Gdyby przy jakiejkolwiek innej karcie, rekordy pobijane byłyby przy sterach z "przekrętami" (w szczerze wątpię, bo jednak nie miały one dużej wydajności w porównaniu do nowszych rozwiązań), to robimy test dodatkowo na innej wersji, która na Futuremark ma wynik drugi w kolejności. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=51816 -ATI http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33828 -NV - zwłaszcza to polecam a propos zmieniania nazwy execa 3Dmarka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Tjaaaaa.... 3DMark, BUAHAHAAHHAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHA. Jakiś koleś na niemieckim forum walił benchmarki chyba z 30 driverów i wyszło mu to, co i mnie: 43..45 i żadne inne!!! Zdecydowanie polecam, a jak ktoś lubi 3DMarka to oczywiście 40.72 dla 3DM01 i 43.51 (sprawdźcie se mój wynik - 1413 na GF3, to robi wrażenia ;) dla 3DM03 BUAHAHAHAHA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 heh...gdybyscie wszyscy znali sie na sterach w polowie tak dobrze jak autor tego tematu gra w counterstrike to to by bylo naprawde niezle forum :))heh...gdybyscie wszyscy znali sie na sterach w polowie tak dobrze jak autor tego tematu gra w counterstrike to to by bylo naprawde niezle forum :)) ps.zmiana z 1.5 na 1.6 obciela nieco klatek ? ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 hmmm...nevermind...i gdybym ja umial pisac choc w polowie tak dobre posty i sie nie powtarzal :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 do gier tylko i wyłącznie 53.03 i nowsze bo dają najlepszą płynność i są optymalizowane do gier a nie do testów i tak ma być , nie tylko do fx , dla każdej karty nvidia co ma dx8.0 w górę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Gosć pytał o stery do GeForce 3Ti-a nie do innych kart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...