Hawk Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Wskazania Speedfana 4.05 troche mnie dziwią na tej płycie temp proca podawana jest ok ale drugi czujnik podaje mi -55 :? . Lodówki w kompie nie mam . W biosie to samo temp na ABS II ok 66-67 na procu 42-43 na drugim czujniku -55 i ani drgnie :roll: Co to k...... jest :?: :?: uszkodzony czujnik czy co :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Wskazania Speedfana 4.05 troche mnie dziwią na tej płycie temp proca podawana jest ok ale drugi czujnik podaje mi -55 :? . Lodówki w kompie nie mam . W biosie to samo temp na ABS II ok 66-67 na procu 42-43 na drugim czujniku -55 i ani drgnie :roll: Co to k...... jest :?: :?: uszkodzony czujnik czy co :?:A masz go wogule podlaczony??? To taki kabelek ktory trzeba wetknac w plyte i mierzy temperatury gdzie go przylozysz 8) (czarny z zoltym koncem) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loader Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Wskazania Speedfana 4.05 troche mnie dziwią na tej płycie temp proca podawana jest ok ale drugi czujnik podaje mi -55 :? . Lodówki w kompie nie mam . W biosie to samo temp na ABS II ok 66-67 na procu 42-43 na drugim czujniku -55 i ani drgnie :roll: Co to k...... jest :?: :?: uszkodzony czujnik czy co :?: U mnie jest podobnie. Kabelek mierzący temp. podłączyłem do karty graficznej, a to -55*C w dalszym ciągu wyskakuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Wskazania Speedfana 4.05 troche mnie dziwią na tej płycie temp proca podawana jest ok ale drugi czujnik podaje mi -55 :? . Lodówki w kompie nie mam . W biosie to samo temp na ABS II ok 66-67 na procu 42-43 na drugim czujniku -55 i ani drgnie :roll: Co to k...... jest :?: :?: uszkodzony czujnik czy co :?: U mnie jest podobnie. Kabelek mierzący temp. podłączyłem do karty graficznej, a to -55*C w dalszym ciągu wyskakuje. Ehhhh zapewne temp3 ci pokazuje -55 stopni... Bo speedfan nie jest w stanie rozpoznac temperatury z diody termicznej. W skrocie temp1 - temperatura z socketa, 2- temp z czujnika na kablu, 3 - nic dlatego -55*. Temperatury z ABSII nie odczytasz zadnym programem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Rozumiem że ta czujka może być dowolna (mam takie od ABITA). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Rozumiem że ta czujka może być dowolna (mam takie od ABITA).No nie wiem... Ja sobie ja sam zrobilem. Podlaczylem potencjometr do plyty i sobie krecilem sprawdzajac jakas temperaturke pokazuje bios. I doszedlem do tego ze w temp pokojowej ma byc 10 000 omow. I ma malec przy wzroscie temperatury. Poszdlem do elektronika, kupilem takie cos, polutowalem i dziala :PPP Jak przemierzysz i bedzie mial takie parametry to powinien dzialac 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...