Spentany Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 zastanawia mnie jeden fakt.. dlaczego jak ustawiam date w sposob nastepujacy 'date 11172002' to po rebocie serwera zawsze mi wyskuje jakas odjechana godzina ;) tzn zawsze jest o kilka h do przodu.. czy mozna to jakos zmienic ?? dos ostro mnie to wqrza bo jak w logach apache sa daty nie pokolei to webalizer glopieje i nie aktualizuje logow ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 sprawdz timezone oraz ustaw synchronizacje z czasem biosa :) zawsze mozesz uzywac ntp ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 taa NTP ;) heh a co do synchronizacji z biosem to najprawdopodobnie to jest przyczyną złej godziny - w biosie jest zle ustawiona - a ja nie mam dostepu do komputera ;| trzeba bedzie cos innego wymyslic.. tzn wylaczyc ta synchronizacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 man hwclock; chyba dobrze pamietam aaa przypomialem sobie: hwclock --systohc zapisze ustawienia systemowego zegara do biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...