Skocz do zawartości
bigfan

TV out

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie moze troche nie na to forum, ale moze ktos bedzie wiedzial. Mam karte z wyjsciem TV (chinch i svideo), telewizor niestety ma tylko wejscie antenowe. Mozna temu zaradzic, puszczajac sygnal przed magnetowid (ma wyjscie antenowe, do ktorego mozna podlaczyc telewizor - taki patent widzialem przy podlaczaniu Playstation). Mam okazje kupic jakies cudo magnetowidowe gdzies z Niemcuf przywiezione. Gdzies tam wyczytalem, ze jak nieprzestrojone takie cos, to nie mozna programow polskich nagrywac, korzystajac z tunera magnetowidowego czy cos. Pytanie, czy bede mogl spokojnie oglundac filmy z kompjutera, korzystajac z posrednictwa magnetowidu (nawet nieprzestrojonego)? Dzwiek pojdzie z karty dzwiekowej do wiezy, takze to nie stanowi problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno lamerskie pytanie (ja tylko skromny informatyk :-)). Czy po podlaczeniu kabli wszelakich i wcisnieciu guziczka power tu i owdzie trzeba cos ustawiac w magnetowidzie? Nie znam sie na tym, a jutro wieczorem bede kupowal byc moze magnetowid, wiec chcialbym wczesniej wiedziec, czy cos trzeba grzebac czy to ma od razu z kopyta ruszyc (czasu bedzie malo na zabawe w odkrywanie "jak to zrobic").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wszystko podłączysz to dajesz na telewizorze AV , na magnetowidzie w zaleznosci jak podłaczysz moze trzeba bedzie wybrać kanał w zależnosci od tego pod który podłaczysz (neiwiem jaki to magnetowid) moze to byc L1-line 1 lub L2 -line 2 i na kompie w sterowniku włączasz wyjście i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...