Kulasek Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Witam wszystkich serdecznie, po kilkunastodniowej walce doszedlem (chyba) w miare do ladu z moja IS7-G :) Podstawowym problemem byly pamieci Kingstonka HyperX, ktorym musialem zmniejszyc Ras to Cas na 3 i wszystko zaczelo chodzic w miare dobrze ;-) Mam teraz inny problemik. Sprzet to P4 2,8 nie krecony, chlodzony Zalmanem CNPS7000A-Cu. Chodzi narazie na standardowej dolaczonej pascie, bo innej nie zdazylem kupic i w MM5 pokazuje mi w IDLE 44 stopnie, co mnie troche drazni, bo wydaje mi sie sporo :) Wszystko jest w obudowie Anteca 1080 - 4 wiatraczki w srodku, zamknieta, w obudowie stala 34 stopnie. No i tu moje watpliwosci co do wskazan MM5. Poczytalem troche manuala, wszystko robilem grzecznie jak pisali, w configu wybralem IS7-G, ale... na stronie MM5 w zestawieniu plyt is7-G wsytepuje 2x - raz radza wybrac Winbond 3 dla CPU a raz Winbond 2 Diode. No i mam watpliwosci :) Bo przy WinBond 2 Diode mam 44 stopnie a przy Winbond 3 mam 35 stopni. Niby temeratura podobna do obudowy, ale juz sam nie wiem :) Drugi moj problem polega na wskazaniach napiec. Zaraz po instalacji mam: Core 0 = 1,47 V - podejrzewam ze to napiecie na procku Core 1 = 2,58 V - podejrzewam ze to +2,5 V +3,3 +5,0 +12,00 sa ok ale dalej mam dziwne wskazania (moim zdaniem): -12,00 = -7,01 - 5,00 = -3,68 Czy te wskazania sa ok ? Dodam, ze zasilacz to Antec 430W Bede ogromnie wdzieczny za wszelka pomoc :) Kulasek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulasek Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Cholerka, a mialo isc do Wszystko o Abitach IS7 i IC7, cos mi sie pokapuckalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...