hancock Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 mam pewno pytanie - moze wy mi pomozecie ! moj komp mi chodzi 24h/dobe - polowe tego czasu a nawet wiecej jest w sumie nie uzywany (oprocz sciagania z netu - dysk chodzi caly czas) - NO i moja karta graficzna (jak w podpisie) pracuje caly czas - a NIE MUSI ! - Czy mozna ją jakoś wylaczyc(jak tak to czym?) - na czas nie uzywania jej :?: :?: prosze o jakas podpowiedz !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Nie ma zadnego sposobu by fizycznie wylaczyc karte graficzna podczas pracy komputera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Nie ma zadnego sposobu by fizycznie wylaczyc karte graficzna podczas pracy komputera. a jest mozliwosc wylaczenia wentyla jakims softem ?? i czy sie to nie zjara ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 I niestety po raz drugi- nic z tego. Po 1sze- nie spotkalem sie z softem, ktory pozwalalby na wylaczenie coolerka na grafie. Po 2gie- jesli nawet to gwarantuje Ci, ze to sie "zjara" ;) wiec absolutnie odradzam! Aha- i nie martw sie tym, ze grafa "pracuje"- nic jej nie ubedzie- po to w koncu ja zaprojektowali by dzialala. To nie monitor- k.graf sie nie wypala ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 I niestety po raz drugi- nic z tego. Po 1sze- nie spotkalem sie z softem, ktory pozwalalby na wylaczenie coolerka na grafie. Po 2gie- jesli nawet to gwarantuje Ci, ze to sie "zjara" ;) wiec absolutnie odradzam! Aha- i nie martw sie tym, ze grafa "pracuje"- nic jej nie ubedzie- po to w koncu ja zaprojektowali by dzialala. To nie monitor- k.graf sie nie wypala ;) Thanks draak_2002 - za zainteresowanie !! EOT :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Witam Wyłaczajac monitor znacznie odciazasz karte, robi sie chlodniejsza, Podejrzewam, ze przechodzi w tryb uspienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Wentylator możesz odłączyć ręcznie. Jeżeli karta nie jest obciążona, to się nie spali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Thanks draak_2002 - za zainteresowanie !! EOT :!: Zawsze do uslug :) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Nie ma zadnego sposobu by fizycznie wylaczyc karte graficzna podczas pracy komputera. a jest mozliwosc wylaczenia wentyla jakims softem ?? i czy sie to nie zjara ?? Softu nie ma - ale jest a piece of hardware - a dokładniej ZM80C-HP by Zalman Nie masz na karcie wentyla - a ten kawałek hardwaru gwarantuje że karta ci się nie zjara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Zawsze można "skręcić" kartę (100/100 powinno starczyć :wink: ) i odpiąć wentyla bez żadnych obaw przed spaleniem. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 MOzna zalatwic sobie jakiegos grata: Cos na PCI i bedzi cicho i spokojnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Zawsze można "skręcić" kartę (100/100 powinno starczyć :wink: ) i odpiąć wentyla bez żadnych obaw przed spaleniem. :) próbowałem coś takiego ze swoją zrobić - przy taktowaniu 170/350 - pojawiły się artefakty - jak dałem 10 Mhz mniej, to już prawie nic nie było widać, jak dałem jeszcze mniej - to zwis ;) Więc ciągle się upieram przy zalmanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...