Skocz do zawartości
hancock

Czy da sie wylaczyc mojego GeForce-a ??

Rekomendowane odpowiedzi

mam pewno pytanie - moze wy mi pomozecie !

moj komp mi chodzi 24h/dobe - polowe tego czasu a nawet wiecej jest w sumie nie uzywany (oprocz sciagania z netu - dysk chodzi caly czas) -

NO i moja karta graficzna (jak w podpisie) pracuje caly czas - a NIE MUSI ! -

Czy mozna ją jakoś wylaczyc(jak tak to czym?) - na czas nie uzywania jej :?: :?:

prosze o jakas podpowiedz !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niestety po raz drugi- nic z tego.

Po 1sze- nie spotkalem sie z softem, ktory pozwalalby na wylaczenie coolerka na grafie. Po 2gie- jesli nawet to gwarantuje Ci, ze to sie "zjara" ;) wiec absolutnie odradzam!

Aha- i nie martw sie tym, ze grafa "pracuje"- nic jej nie ubedzie- po to w koncu ja zaprojektowali by dzialala. To nie monitor- k.graf sie nie wypala ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niestety po raz drugi- nic z tego. 

Po 1sze- nie spotkalem sie z softem, ktory pozwalalby na wylaczenie coolerka na grafie. Po 2gie- jesli nawet to gwarantuje Ci, ze to sie "zjara" ;) wiec absolutnie odradzam!

Aha- i nie martw sie tym, ze grafa "pracuje"- nic jej nie ubedzie- po to w koncu ja zaprojektowali by dzialala. To nie monitor- k.graf sie nie wypala ;)

Thanks draak_2002 - za zainteresowanie !!

EOT :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma zadnego sposobu by fizycznie wylaczyc karte graficzna podczas pracy komputera.

a jest mozliwosc wylaczenia wentyla jakims softem ??

i czy sie to nie zjara ??

Softu nie ma - ale jest a piece of hardware - a dokładniej ZM80C-HP by Zalman

Nie masz na karcie wentyla - a ten kawałek hardwaru gwarantuje że karta ci się nie zjara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można "skręcić" kartę (100/100 powinno starczyć  :wink: ) i odpiąć wentyla bez żadnych obaw przed spaleniem.  :)

próbowałem coś takiego ze swoją zrobić - przy taktowaniu 170/350 - pojawiły się artefakty - jak dałem 10 Mhz mniej, to już prawie nic nie było widać, jak dałem jeszcze mniej - to zwis ;)

Więc ciągle się upieram przy zalmanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...