Skocz do zawartości
zibi322

no i stalo sie ...

Rekomendowane odpowiedzi

stalo sie serwer postawiony na win me padl calkowicie - system sie posypal po 5 miesiacach uzytkowania. i to akurat tak nieszczesliwie, ze wyjezdzam na wakacje i juz do domu nie zawine i nie naprawie :(. gosc co korzysta ze mna z netu mnie zlinczuje jak wroce. prawa murphiego dzialaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stalo sie serwer postawiony na win me padl calkowicie - system sie posypal po 5 miesiacach uzytkowania. i to akurat tak nieszczesliwie, ze wyjezdzam na wakacje i juz do domu nie zawine i nie naprawie :(. gosc co korzysta ze mna z netu mnie zlinczuje jak wroce. prawa murphiego dzialaja.

ME rulez :lol:

Ja wytrzymałem z Windą ME pół roku, a potem tak strasznie zwalniał, że zrobiłem format i od tego czasu działam na Win 2000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie :P

tesh mam chello i tesh rozdzielane, tyle, za tylko w mopim mieszkaniu, bo nie bede sie dzielil z sasiadami (transmisja i pingi :P ) a moj serwerek, to d800, 256 ramu, w 2k :)

jest to taka domowa maszyna do pisania :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, a u mnie za serwer SDI (sic!) robi p100 z 16mb ramu i dyskiem 800mb  - wszystko na FreeBSD. Juz 3 miesiac leci i odpukac nie ma zadnych problemow :)

wystarczylo by mniej ramu i dysk nie ejst potrzebny :)

a nawet proc masz za szybki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak rozumiem wasze Serwerowanie, ale mając Router jesteście w stanie podpiąć nawet pół bloku :):):) /chociaż to nie legalne/, a i taki Routerek napewno mniej prądu zeżre niż byle serwer działający 24h na dobę, kiedyś to miałem koszmar umawiałem się z sąsiadką na jakieś komórkowe cynki i włączałem kompa udostępniając jej połączenie, a ona mi cynk o 4.00 nad ranem, że już mogę wyłączyć :) no poprostu koszmar i to przez pół roku /ale za to mogę powiedzieć, że byłem prawdziwym administratorem sieci :):):)/, a teraz luzik nawet zapomniałem, że dzielę z kimś łącze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale moj serwerek nie chodzi 24h , bo wlaczam go tylko kiedy kce skorzystac z netu (gram na swoim, a www i sciaganie odbywa sie na serwerq), wiec rachoonkooff za prad nie mam doozych :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak amsh free dosa, to mi przeslij, plis, albo wrzuc na ftpa i podaj login i haslo :)  plis

Mam FreeDOS'a !!! Tylko on strasznie duuużo zajmuje !!! Więc raczej Ci nie wyśle przez neta ! :cry: Podaj adres ( tradycyjny ) to Ci wyśle płyte CD z nagranym FreeDOS'em za friko oczywiście ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec to raczej nie wina serwera tylko tpsa. komp sie wogole do sieci nie chce zalogowac. ehhh szkoda ze mnie tam nie ma, zrobilbym porzadek.

Nic to wroce z wakacji to postawie linuxa na serwerku i jak cos nawali to bede pewny ze to nie wina komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do SDI są fajne rutery za trochę więcej jak 400zł (znajomy już kilka miesięcy go ćwiczy i jest zadowolony, małe pudełko żre mało prądu). Ja mam na fresko P120, 32MB,start z FDD. Po zaniku napięcia sam wstaje,wantylatory wyłączone więc nie słychać jego pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z takim systemem serwerowym to było do przewidzenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: a moze sproboj postwic serva na Win 2000 :) ja narazie sam jade na Win 98 SE, ale mialem Win 2000 i jest naprawde stabilny i komp moze chodzic przez 24 h, 7 dni w tygodniu i przez 365 dni w roku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA ME MIALEM KILKA TYGODNI I POWIEDIALEM PAPA :)

qrde, co za pomysl stawiac serwer na me?

wlasnie, do tego sluza linuxy...

[kielkac@localhost kielkac]$ uptime

12:43pm up 68 days 18:20, 1 user, load average: 0.00, 0.00, 0.00

:-) :-) :-) :-)

to oczywiscie niewiele, ale 68 dni temu dziecko nacisnelo reset...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz szybciutko tlumacze dlaczego na me. mam 3 windowsy w domu: 98 -ale on nie ma udostepniania polaczenia internetowego, win xp - na to mam za malo pamieci 32mb, i win me ktory ma udostepnianie i ruszy na 32 mb pamieci, oprocz tego mam linux mandrake z ktorym mam problemy z hisem i wogole z sieciowkami (jedyna ktora chodzi z tym sys jest w moim kompie), oraz freesco ktore podobnie jak linux nie widzi sieciowki. innych win nie mam. jak mi sie uda zawealczyc z linuxem albo freesco i sieciowkami to bedzie najlepsze rozwiazanie , a jak nie to wezme od kolego win 2000 i ten system zainstaluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problemy z hisem i wogole z sieciowkami (jedyna ktora chodzi z tym sys jest w moim kompie), oraz freesco ktore podobnie jak linux nie widzi sieciowki. innych win nie mam. jak mi sie uda zawealczyc z linuxem albo freesco i sieciowkami to bedzie najlepsze rozwiazanie

nie bierz zadnego wina na serwer tylko lec do sklepu i kup za max 40 pln realteka 8139... bedzie dzialac nawet na freesco...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problemy z hisem i wogole z sieciowkami (jedyna ktora chodzi z tym sys jest w moim kompie), oraz freesco ktore podobnie jak linux nie widzi sieciowki. innych win nie mam. jak mi sie uda zawealczyc z linuxem albo freesco i sieciowkami to bedzie najlepsze rozwiazanie

nie bierz zadnego wina na serwer tylko lec do sklepu i kup za max 40 pln realteka 8139... bedzie dzialac nawet na freesco...

wlasnie takiego realteka mam :(((, linux go rozpoznaje, a mimo to karta nie chce dzialac (pod win dziala znakomicie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie takiego realteka mam :(((, linux go rozpoznaje, a mimo to karta nie chce dzialac (pod win dziala znakomicie)

moze dlatego, ze win ma plug&play, a w linie samemu trzeba wszystko ustawiac...

instalowalem kiedys na tej karcie freesco, teraz mamy mandrake'a - wszystko lata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mi ktos rzucic 1 dyskietkowa odmiane lina do udostepniana hisa ??

chwilowo mam win xp ale wyjezdzam na 3 tygodnie i on tyle moze nie wytrzyamc a linch to [brzydkie określenie na linuksa] nie ruszany win xp chodzil spoko przez tydzien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co moj kumpel zrobil sobie siec w bloku i zgadnijecie gdzie trzyma serwer ??? w PIWNICY :) muwi ze za bardzomu chuczal w nocy i szkoda mu bylo za prond placic :D fejnie wyglonda zapakowany do jakiegos pudla

zeby nikomu sie nie spodobal 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...