zimatom Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 No wlasnie mam problem z Radeonem 9600 Sapphire otóż strasznie sie grzeje, i zawiesza mi sprzęt (problem występuje podczas grania w jakies nowe gierki. Ten model nie ma wogóle wiatraka!!! dokupilem wiatraczek bo myslalem ze to pomoże, ale nie pomaga. mam najnowsze sterowniki 3.9. jest tam pewien bajer o nazwie "VPU Recower" ktory resetuje karte grafiki jezeli przestaje ona odpowiadac i wlasnie on czasami mnie ratuje przed wcisnięciem reset na obudowie. Mam plyte IC-7 ABITa dzięki za ewentualną pomoc :lol: a tak to cudo wygląda http://www.vnunet.com/Products/Hardware/bigpic/1143968 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 No wlasnie mam problem z Radeonem 9600 Sapphire otóż strasznie sie grzeje, i zawiesza mi sprzęt (problem występuje podczas grania w jakies nowe gierki. Ten model nie ma wogóle wiatraka!!! dokupilem wiatraczek bo myslalem ze to pomoże, ale nie pomaga... raczej szukaj problemu gdzie indziej (stery, zasilacz, pamieci, ...) - zeby to byla wina tego chlodzenia to producenci jedynie co mogli spaprac to mogli dac za malo kleju miedzy radiator i GPU (nie na calej powierzchnii styku) - zerknij w szczeline miedzy radiator i laminat karty (ze wszystkich 4 stron) - jak bedzie widac wylazacy klej na styku radiator <-> GPU to chlodzenie masz dobre :P Radeony 9600 podobnie jak Radeony 9000 nie wymagaja aktywnego chlodzenia - chyba ze ktos z budy zrobil piekarnik (pseudowyciszanie = korek, steropian, maty bitumiczne, itp) to wtedy faktycznie ma przechlapane - nie tylko grafika :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 9600 "Szafira" ma pasywne chłodzenie, poniważ proc tej karty nie grzeje się tak samo jak w innych(0,13u), spróbuj zmienić stery na Omegi 3.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimatom Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 ale karta bez wiatraka podczas gry grzeje sie tak ze jajka smazyć generalnie podejrzewam sterowniki aha, probowalem zainstalowac sterowniki omega ale mi sie nie udalo, po restarcie system nie wykryl zadnego stera i zaladowal swoje a co moze miec do tego zasilacz i ramy a podczas grania w UT 2003 nie ma problemu problem mam z Call of Duty, Halo, Star Trek Elite Force 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 ...a co moze miec do tego zasilacz i ramy ... zasilacz ze slaby :P a z pamieciami to juz takie jazdy mialem ze nie wiem - przypadke najbardziej nieprawdopodobny- mialem kiedys SDR133 Micron 64MB i byly dobre we wszytkim poza jedna gra QII - zawsze w tym samym miejscu pojawial sie artefakt i komputer sie zawieszal - jak mowie tylko w tej jendnej jedynej grze - okazalo sie ze zalapalem sie na wadliwa seriie Micronow :P a jezeli radiator goracy to znaczy ze dobrze przylega do GPU moze masz zasmiecony system pozostalosciami po innych sterach (moze tez od innych kart) i dlatego takie jajka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimatom Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 system wlasnie jest w miare swieży, innych kart nie mialem moze faktycznie zasilacz jak sprawdzic czy zasilacz jest wadliwy lub za slaby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 ...jak sprawdzic czy zasilacz jest wadliwy lub za slaby? najprosciej podlaczajac inny ale konkretny - wiesz najlepiej jakbys walnal konfig do siga (podpis - wyedytuj w profilu) bo na razie nie wiadomo o czym My tu sobie gadamy :P jaki proc czy krecony (moze za bardzo), pamieci (moze zbyt agreswyne ustawienia), ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimatom Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 TO MOJ CONFIG Nic nie podkręcam (na razie wszystko mi chodzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimatom Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 aha a przy HALO jest wszystko ok. Nic sie nie wiesza jak na razie tylko Call of Duty i Star Trek Elite Force II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimatom Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 wrzucilem sterowniki 3.8 ze stronki producenta pogralem ok 3x dluzej a potem zwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 wrzucilem sterowniki 3.8 ze stronki producenta pogralem ok 3x dluzej a potem zwis Spróbuj 3.7 - na tych mi wszystko śmigało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimatom Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 http://www.ati.com/support/infobase/4291.html tu jest adres do poprawki w sprawie ATI - CALL OF DUTY jezeli ktos ma problemy z tą grą i posiada Radeona to zapraszam do sciagniecia tych sterownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...