Skocz do zawartości
Dijkstra

Szukam programa do dwóch pulpitów ;]

Rekomendowane odpowiedzi

...który pozwalałby w prosty sposób mieć dwa (lub więcej) pulpity, w sensie różne zestawy ikon.

Przykładowe działanie:

klikam .exe->program uruchamia się->zmienia zawartość pulpitu z zestawu nr.1 na zestaw nr.2->program zamyka się

klikam .exe->program uruchamia się->zmienia zawartość pulpitu z zestawu nr.2 na zestaw nr.1->program zamyka się

To byłby ideał. Oczywiście, program może też działać sobie w systrayu i po kliknięciu wyświetlać menu. Chodzi tylko o to, żeby zmieniał jakby ZAWARTOŚĆ folderu pulpit. Ważne- to ma być mały programik, robiący TYLKO to, dziękuję za wszelkie "kombajny"

Ewentualnie może ktoś wie, jak zmusić windowsa, żeby w trakcie pracy odświerzył cache pulpitu (czytaj: wyświetlił na nim to, co mu się doda w międy czasie do folderu /pulpit) -- to może samemu spłodzę sobie dosowy programik do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheheh!!

SZUKAJ!! :D:D:D

http://216.239.59.99/search?q=multi%2Bdesk...Szukaj+z+Google

http://www.8848soft.com/multidesktop/

Multi DesktopV3.00 supports up to 4 Virtual Desktops.

Multi Desktop V3.00 Own desktop icons for each Virtual Desktop 

Multi Desktop V3.00 Own desktop names for each Virtual Desktop 

Multi Desktop V3.00 Own desktop wallpapers for each Virtual Desktop Manager 

Multi Desktop V3.00 allow you move windows from one Virtual Desktop to another by drag&drop.

Multi Desktop V3.00 allow you switch from one virtual desktop to another using hotkey.

Multi Desktop V3.00 allow you choose the wallpaper styles as your like.

More...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.septimiu.ro/_dwn/DesktopXP.exe

Program kreuje do 99 wirtualnych pulpitów, dzięki którym można zagospodarować dużą ilość otwartych okien lub aplikacji w tym samym czasie bez umieszczania wszystkich na standardowym pasku zadań. Gdy pasek jest pełny, można poprostu zmienić z jednego pulpitu na drugi, który ma własną tapetę, nazwę i aplikacje. Z programem są dostarczone narzędzie pomocnicze ułatwiające konfigurację programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że koledzy nie przeczytali dokładnie - skąd ja wiedziałem, że tak będzie, ech...

Sir_Yaro: spod hasła w googlach "multi+desktop" to ja mam od kilku tygodni -- niech spojrze -- 43mB programów ściągniętych.

Te programy tworzą wirtualne, dodatkowe pulpity; na każdym mogę mieć otwarte inne okna, inne aplikacje, ale wszystkie mają TEN SAM ZESTAW IKON na pulpicie, co najwyżej sobie tapetę moge mienić. A ja potrzebuję programa, co mi będzie zmieniał zestaw ikon na pulpicie- tylko i wyłącznie. Nie potrzebuję dodatkowych pulpitów, tylko kilku zestawów ikon na jeden pulpit.

A tak BTW to multidesktop3 mam, nawet niekiedy używam, ale robi wszystko oprócz "Own desktop icons for each Virtual Desktop" Tobie to działa?

Gustav: zaraz sprawdzę ;]

Dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to robiłem kiedyś troche inaczej. 2 pliki z wpisami do rejestru(w kazdym inna lokalizacja pulpitu).Wystarczyło wywołać któryś z nich i przeładować explorera. Niestety często występuje problem z niektórymi programami siedzącymi w tym czasie na systraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to robiłem kiedyś troche inaczej. 2 pliki z wpisami do rejestru(w kazdym inna lokalizacja pulpitu).Wystarczyło wywołać któryś z nich i przeładować explorera. Niestety często występuje problem z niektórymi programami siedzącymi w tym czasie na systraju.

No właśnie na tym się rozbiłem...jak nikt nie zna programa, to chyba sobie odpuszczę robienie go samemu. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mail przyszedl i gowienko nie dziala. ale na googlach znalazlem to:

http://www.multidesktop2003.com/download/m...trial_setup.exe

zainstalowalem i dziala wlasnie tak jak chcesz... byc moze sobie nawet to zainstaluje...

p.s. jestes krewny mi browara :D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym browarem, to może zaczekajmy ;] Dołączona grafika

Ten program już miałem wcześniej, w tych 43MB co ściągnęłem, jak szukałem -- i wiesz co? To samo mi wtedy pokazywał :P :P :P

Ale na dniach wrzucę win 2K, zobaczymy :wink:

I dziękuje bardzo za poświęcony czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi