Bartuch Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Mam problem z połączeniem Nokii 6310i i komputera. Używam Logo Managera 1.260 i po pierwsze: w programie mam ustawione: cable type - DAU-9P (FBUS)(bo tylko na takim ustawieniu rodzaju kabla reaguje), Port - COM3(gdzie telefon podłączony jest do COM 2 na płycie, kiedy zmienie w programie na COM1 i podłączę pod COM 1 już nie widzi połączenia). Na tych ustawieniach pokazuje, że jest połączenie, ale kiedy chce wysłać logo czy cokolwiek innego wykonać, informuje, że nie udało się wysłać logo. po drugie: moja płyta to ECS K7S5A, i w biosie mam ustawione: OnBoard Serial PortA - 3F8h/COM1, OnBoard Serial PortB - 2F8h/COM2, Serial Port2 Mode - Normal. Zmieniałem ustawienia na wszelkie możliwe sposoby i w biosie i w programie. Wiecie w czym może tkwić problem? Aha w ustawieniach portów w menedżerze urządzeń też zmieniałem i nic. A może do tego telefonu potrzebna jest nowsza wersja Logo Managera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartuch Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 nikt nie zna odpowiedzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 spruboj za jego pomoca wyslac logo PC Suite 4.88 - 6310i, a LM jest juz od dawna wersia 1.3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartuch Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Sprawdzałem, mój kabel to fbus, a do nokia PC suite potrzebny jest kabel DLR-3P. Przez fbus'a noki PC suite nie widzi w ogóle telefonu. A nowego LM juz mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...