Konio Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Witam wszystkich! Mam płytę główą Soltek FRN2-L, procek to Barton 2500+, 2xDDR 400 256MB Kingston. Próbowałem podkręcić mojego Bartka i na FSB 185MHz bez zmiany napięcia szło spoko (synchronicznie). Potem zwiększyłem FSB do 191MHz i po zrestartowaniu kompa wyskoczyła plansza od karty graficznej, ale po niej plansza biosu już się nie pojawiła (monitor sygnalizował zieloną diodą, że ma sygnał, ale ekran pozostawał czarny, brak reakcji na przycisk Del). W kolejnych próbach wyłączenia kompa i włączenia nie było poprawy. No to zresetowałem biosa za pomocą zworki. Po włączeniu już w ogóle monitor nie przechodził do trybu aktywnego, nie dostawał sygnału nawet wtedy, gdy powinna się pojawić plansza od grafiki. Dzisiaj jeszcze sprawdzę pamięci i grafikę, ale może ktoś miał coś podobnego i wie co to jest? Dodam, że miałem włączony Anti-Burn Shield na 75stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konio Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Zapomniałem dodać - z obserwacji diody hdd wynika, że winda się nie ładuje. PC speaker nie daje żadnych sygnałów o błędach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 :arrow: 1. zerknij do przyklejonego topicu o FRN2-L,juz w pierwszym poscie jest bardzo duzo informacji :arrow: 2. przy uruchamianiu trzymaj wcisniety INSERT BTW - RTFM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 BTW - RTFMSOSDD :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...