cobex Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 No właśnie, jak w temacie. Mam Windowsa XPpro, i nie wiem jak uruchomić hasło aby w sieci niechciany użytkownik nie mógł kopiować z mojego kompa. W WinME i 98 było to bardzo proste, prawym klikiem myszy i była opcja "udostępnij folder pod hasłem". Niestety nie znalazłem tego w pomocy Windowsa i na tym forum także więc proszę mnie nie odsyłać w kosmos. Dzięki za pomoc. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 http://www.winxp.com.pl <== FAQ i jazda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Dzięki za linka, niestety w WinXP nie przewidzieli udostepniania pod hasłem, można tylko ograniczyc dostęp użytkowników a to mnie akurat nie specjalnie zadowala. Co z tego że udostępnie zasoby dla jednej osoby na raz skoro po skopiowaniu następna osoba ustawi się w kolejce i sciągnie co ma do ściągnięcia ? Ech, pod tym względem WinXP jest do d.... pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 W XP domyslnie nikt nie dostanie sie do udostepnianych zasobów bez podania hasła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Hmmm, mam kilka folderów udostępnionych, ograniczenie do jednego użytkownika i nikt nie ma problemu aby sobie ode mnie ściągnąć to co jest udostępnione. Wystaczyło to zrobić tak jak w Win98 lub ME ale microsoft olal sprawę..... pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Win XP ma jeszcze lepsze zabezpieczenia od 98/ME. Jak masz zerowy poziom zabezpieczeń w systemie to nie dziw sie ze wszyscy moga od ciebie sciągać. Podczas instalacji systemu wpisałeś wogóle hasło dla administratora? U mnie żeby ktoś mógł sciągać bez podania hasła musiał bym uaktywnić konto gościa. W przeciwnym wypadku nikt nic odemnie nie sciągnie, bo nie ma mozliwości aby dostał sie do udostępnionych zasobów. W XP udostępnianie na hasło działa na takiej zasadzie , że aby dostać sie do udostępnionych zasobów trzeba podać nazwe użytkownika i hasło jakiegoś konta utworzonego na kompie z zasobami. Microsoft wcale nie olał tego, za to jeszcze to poprawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgadzam się z tobą lecz czy nie sądzisz ze tak prosta operacja jak "udostępnij folder pod hasłem" nie powinna być że tak powiem na "dzień dobry" a nie jakieś konta gość itd itp, kombinacji co nie miara. Ustawień więcej niż przewiduje konstytucja do tak logicznie prostej operacji. Z komputera korzystam tylko ja i nie chcę aby system witał mnie logowaniami i innymi bajerami. Chciałem dojść do tego prostymi środkami ale w WinXP trzeba się gimnastykować z tą opcją. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...