Muzg2 Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 mam Thortona 2000+ z odblokowanym mnoznikiem ,jak chodził 12,5*133 temperatura 39/stres 48,dałem na 10,5 *166 temp 36/41 -czyli mniejsza temperatura niz na 133-następnie zwiekszyłem go 11,5*166 i temperaturka to 40/46 po 4 dniach chodzenia itd.czyzby diada zwariwała,w Cpuid pokazuje mi ze fsb jest 171 a bios 166???? Pomiar w MM,Sandra,BIOS-wszystkie takie same-bios F13 wszystko chodzi na WC-5L pojemnik,pompka 650L,blok-jakis syf,bez chłodnicy:( musze kupic nową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 to zę dioda na gigabyte wariuje pisałem juzkiedyś.Zadne odkrycie :) najlepiej sprawdzaj jakimszewnętrznym czujnikiem lub palcem :) dotykajac dół radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muzg2 Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 wiem ze diody warjują na GA-szczególnie jak ktoś ma bios F5,F6-to juz jest totalne nie porozumienie tylko chodzi mi o to ze te diody zawyżały temperature a nie obniżały:) a tak na palec to temp wody i bloczku jest lecitko ciepła:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 to ja mam jedno pytanie mam sprzed ten co w podpisie i pokazuje mi w biosie ze mam 45-48*C podobno ten durak ma wbudowany czujnik w jądro ale płyta głowna ma diode termiczną ptytanie z którego czujnika podaje temperature?? i czy jesli to jest z płyty głownej to ile trzeba * dodac zeby wyszła realna temp. rdzenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 "ptytanie z którego czujnika podaje temperature?? i czy jesli to jest z płyty głownej to ile trzeba * dodac zeby wyszła realna temp. rdzenia??" Hehehe, nawet producent tego nie wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...