viroos Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Witam! mam 3 pytanka. Nie wyzywajcie od lamerow jesli bylo juz o tym na foroom. 1.Jak zmusic Winde XP aby strony WWW otwierane w nowym oknie byly zmaksymalizowane lub w oknie o okreslonych wymiarach ustawionych przezemnie? Teraz zawsze sie otwieraja w malutkim okienku w prawej gornej czesci ekranu, a chcialbym zeby byly z maksymalizowane lub w duzym okienku w prawym rogu ekranu. 2.Jak zmienic serial number Windy XP nie przeinstalowywujac jej? 3.Jak zmusic winde zeby pliki tymczasowe zapisywala na okreslonym dysku (C:)bo teraz zapisuje na moim drugim dysku na ktory zgrywam filmy i wazne jest zeby nie byl pofragmentowany bo wtedy bede gubil klatki. Swojadroga to moze wiecie czym sie Winda kieruje wybierajac dysk na ktory zrzuca pliki tymczasowe?? Z gory dziei za odpowiedź. Pozdrawiam Viroos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Witam! mam 3 pytanka. Nie wyzywajcie od lamerow jesli bylo juz o tym na foroom. 1.Jak zmusic Winde XP aby strony WWW otwierane w nowym oknie byly zmaksymalizowane lub w oknie o okreslonych wymiarach ustawionych przezemnie? Teraz zawsze sie otwieraja w malutkim okienku w prawej gornej czesci ekranu, a chcialbym zeby byly z maksymalizowane lub w duzym okienku w prawym rogu ekranu. 2.Jak zmienic serial number Windy XP nie przeinstalowywujac jej? 3.Jak zmusic winde zeby pliki tymczasowe zapisywala na okreslonym dysku (C:)bo teraz zapisuje na moim drugim dysku na ktory zgrywam filmy i wazne jest zeby nie byl pofragmentowany bo wtedy bede gubil klatki. Swojadroga to moze wiecie czym sie Winda kieruje wybierajac dysk na ktory zrzuca pliki tymczasowe?? Z gory dziei za odpowiedź. Pozdrawiam Viroos ad 1: Zrób żeby iexplore.exe we właściwościach miało: Uruchom: zmaksymalizowane [chyba można tak zrobić w przypadku programu] U mnie też nie zawsze się otwiera max - jak klikam odnośnik to zawsze duże ale nie max ad 2: było 2 razy w tym tygodniu :P - szukaj (nie wyzywam od lam) ad 3: nie wiem gdzie się określa domyślny folder - nie moge sobie przypomnieć - poszperaj w właściwościach systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 AD3. Własciwosci systemu(własciwosci na mój komputer lub system w panelu sterownia)>>zaawansowane>>zmienne srodowiskowe. W zmiennych uzytkownika i systemowych ustaw sobie TEMP i TMP na okreslone scieżki. Niektóre programy nie korzystają z folderów TEMP ustawionych w zmiennych srodowiskowych tylko wybierają sobie dyski według własnego uznania(najczęsciej te, gdzie jest najwięcej wolnego miejsca). Tak zachowują sie Service Pack'i i pojedyncze aktualizacje do window. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...