Skocz do zawartości
dARIO

Jaki soft do ściągania preferujesz?

Jaki soft do sciagania preferujesz?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki soft do sciagania preferujesz?

• eDonkey
      3
    • KaZaA
      8
    • iMesh
      2
    • Direct Connect
      3
    • Internet Explorer :)
      0
    • inny (napisz jaki)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Jakim softem ściągasz i za co go lubisz :)

Wszystkie sux.

Jak się chce sciągnąc 10MB, to trzeba czekać kilka godzin.

Najbardziej lubię ściągać z szybkich srwerów z użyciem Download Acceleratora (ale ciężko w ten sposób znaleźć warezy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie sux.

Najbardziej lubię ściągać z szybkich srwerów z użyciem Download Acceleratora (ale ciężko w ten sposób znaleźć warezy).

Dziwne ... ja ściągam przez 8 godzin jakieś 1,5 GB więc .... to nie ich wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie Kazaa bo znalesc tam mozna wszystko (wirusa lub dialera też :) ), nasciagalem z niej kupe softu - prawie wszystko macromedii, photoshopy itp no i mp3 a do filmów DC. Polecam kazaa lite + tools (funkcja speed) Czasem mam na kazaa transfer 50 kb/s a mam raczej słaby net 8)

Minuta ciszy - audiogalaxy :( :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc do ściągania ze stronek - Flashget podpięty pod Operę, FTP'y CuteFTP 4.2, a z programów P2P - DC, Kazaa Lite, a teraz walczę z uruchomieniem Win MX (na razie 3:0 dla niego :( ) - programik ściąga podobnie jak Flashget, od kilku użytkowników jednocześnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam eDonkey'a i iMesh'a. Na eDonkey'u sa bardzo szybciutko najnowsze gierki i filmy [ http://www.sharereactor.com ]. Mam na nim transfer srednio 5-30kb/s, wiec jak sciagam jakas gre lub film to od razu wiem ze to zajmie jakas dobe. Ale jak sie chce miec cos przed premiera [np. War3] to warto sie poswiecic 8)

Natomiast iMesh ma duuuzo lepszy transfer od 10kb/s do nawet 85kb/s [srednio film np. sciaga mi sie w 5-6 nocnych godzin] ale niestety z nowosciami tu krucho :(. No i jest pelno niepotrzebnego shitu. Ale do zalet iMesh'a mozna jeszcze dodac to, iz jest newbie-friendly, w przeciwienstwie do eDoneky'a, w ktorym jednak czasem mozna chwile posiedziec nad configiem :D

A zaglosowalem na eDonkey.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie sux.

[...]

Nie one sux, tylko Twoje polaczenie internetowe lub niemoznosc/brak umiejetnosci odpowiedniej konfiguracji SUX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie sux.

[...]

Nie one sux, tylko Twoje polaczenie internetowe lub niemoznosc/brak umiejetnosci odpowiedniej konfiguracji SUX.

Może w DC łączę się ze złymi (wolnymi serwerami), ale w Kazaa jest to samo - chodzi strasznie wolno. Ja chyba nie wiem skąd najlepiej ściągać - ale przysiąde nad tym i poszukam.

A co do konfiguracji... hmm ... jeżeli przy Download Acceleratorze uzyskuje średno 50KB, a w porywach do 100KB, to chyba mam dobrze skonfigurowane, bo łącze ma tylko 512kB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowalem juz prawie wszystkie programy do pobierania (Download Accelerator, FlashGet, GetRight, FreshDownload, GoZilla) nie wliczam mniej znanych bo nawet tego nie dotykalem :P I wg mnie FlashGet jest rlz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowalem juz prawie wszystkie programy do pobierania (Download Accelerator, FlashGet, GetRight, FreshDownload, GoZilla) nie wliczam mniej znanych bo nawet tego nie dotykalem :P I wg mnie FlashGet jest rlz

Ja rowniez najbardziej lubie FlashGet'a szkoda ze ma tak marna wspolprace z Opera. GetRight od ktorejs tam wersji zaczal mi pliku uszkadzac podczas sciagania dlatego zrezygnowalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi