Skocz do zawartości
viroos

Windows XP rozruch i wyłącznie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Gdzie moge znalesc info na temat rozruchu i zmamykania windows XP??

Interesuje mnie jak np zrobic zeby jakis program (np klijent p2p) uruchamial sie zaraz po starcie systemu tzn przed zalogowaniem. Bo nanoc wylanczam kompa ze wzgledu na szum wiatrakow(moje WC jeszcze nie jest zainstalowane)i jak wychodze do szkoly to go wlanczam zeby troche mi seti policzyl. Tylko ze zawsze sie spiesze i jakbym nie musial sie logowac tylko nacisnac przycisk na obudowie to by mi to troche ulatwilo sprawe. Zrezygnowanie z logowania odpada bo dziele komputer z rodzenstwem.

A co do wylaczania to interesuje mnie jak zrobic zeby przed wylaczeniem kompa uruchomil sie jakis program??

Z gory dzieki za odpowiedź.

Pozdrawiam Viroos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba przed ZALOGOWANIEM...

Ja robie to tak:

- kopiuje katalogi <Ca_lic> i <Winnt> na C: (zalacznik)

- uruchamiam inst_serv.bat

- importuje reg.reg do rejestru

- przegraj wszystkie PLIKI z katalogu seti (chodzi glownie o pliki *.sah) do katalogu <Ca_lic>

- w uruchom wpisz services.msc

- znajdz w wykazie SetiService

- prawy myszy/uruchom

Jak Ci nie pasuja ww katalogi to przeedytuj pliki *.reg i *.bat

Odtad zawsze bedzie sie seti uruchamiac jako proces sytemowy. Nie bedzie widac seti bezposrednio. Jesli chcesz je miec widoczne to musisz wybrac:

- wlasciwosci SetiService

- zakladka logowanie

- zaznacz "zezwalaj usludze na..."

Analogicznie mozna uruchamiac kazdy prg. Trzeba jedynie przeedytowac plik *.reg i *.bat

ZALACZNIK :P

h**p://yaro.gdi.pl/seti.rar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi