Skocz do zawartości
unckle

2pytanka:9500pro i pamięci ram - chłodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam dwa troche dziwne pytanka:

1.mam r9500pro i chciałbym założyć radiatorki na pamiątki ale jest jeden problem: dodatkowa wtyczka zasilania karty zakrywa częściowo jedną kostkę pamięci, co mozna w tym wypadku zrobić?

2.uestion number two: troche głupie jak już pisałem, otóż chciałbym też dać radiatorki na pamięci ram te z podpisu, ale są na nich naklejki "warranty void if removed", co w tym wypadku zrobic bo nie kce gwary stracic, już mi sie raz pamiatki sypnęły - przykleić radiatory na tą nalepkę? czy wogóle jak przykleje radiatorki na te pamiątki to trace gware? to samo pytanko do radeona - czy jak przykleje radiatorki to gwara idzie pa, pa?

dzięki za odpowiedzi

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wygięte to zasilanie. Lekko, powoli odginać i mozna dość mocno odgiąć. Mieści się spory radiator. Możesz przykleić albo na taśmę, albo na srebrną pastę+"kropelka" na rogi - oba sposoby można całkowicie usunąć i doprowadzić kartę do oryginalnego stanu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki

ta jak usune później radiatorki z karty to dalej mam gware ale co z ramcami?:)

nad ramami spróbuj zapodać jakiś wentyl 80x80 albo i większy na 5v lub 7v- będzie cicho, schłodzisz kostki, nie stracisz gwarki 8) :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, poprostu mialem nieswoja karte i nie moglem eksperymentowac, a teraz gdzies mi sie zgubilo qpa, wrrrr, reed mozesz mi jakis prosty rusnek techniczny przyslac z umiejscowieniem gpu/pamieci/przeszkod?

Moze wolalbys fotki na rzyffca robione ?

Byloby mi o wiele latwiej niz robic rysunek (w ciagu kilkunastu lat wyszedlem z lekka z wprawy :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi