bongoo Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi na forum o freesco. Przekierowuję porty poleceniem ipportfw i dziala to bez restartu serwera, ale nie jestem pewny czy te zmiany są gdzieś zapisywane, czy po restarcie routera trzeba to robić od nowa? Przkierowuję to z sieci lokalnej przez telnet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 man ipportfw. Nie zapamiętuje jeśli nie dopisuje tego do konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 A we freesco w jakim pliku powinienem szukać żeby sprawdzić czy ipportfw dopisało przkierowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 /etc/rc.d/<cos> pewnie. Nie znam układu plików we freesco. Ogólnie w pliku w którym jest maskarada inicjalizowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 forward.cfg ? Do tego pliku sa zapisywane ustawienia forwardowania portow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...