Przemo Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Chciałbym zrobić coś takiego a'la zbiorniczek wyrównawczy innovateka. Widziałem coś takiego chyba na overclockers.com a mianowicie na wlot pompy wkręcane buło kolanko z drugiej strony 1cal średnicy, na to trujnik od góry zaślepiony z odpowietrznikiem a a boku tego trójnika wkręcona choinka. Potrzebuje nazwę gwintu tego od wlotu EHEIM'a 1250 jak to się dokładnie nazywa to takie coś wygląda na najbardziej estetyczne i w miarę wykonalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 a moze jakies zdjecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Znaczy ja mam coś takiego bo planowałem eheima kupić ale nie aktualne niestety, może kiedyś i własnie zbudowałem taki zbiorniczek na wode ręcznie z pleksy ścianki 10mm, ręcznie polerowany ;) Ogólnie ładnie wygląda tylko trza zrobić dziurke na ten wlot eheima i oringa wsadzić i poprostu nasunać tak jak w innovateku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 eheim 1250 ma klasyczne calowe gwinty: wlot 3/4" albo 1/2" wylot 1/2" albo 3/8" nie pamiętam dokładnie. wymontuj sobie wlot, weź do obi i dopasuj kolanko jaki Ci pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...