poca Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Co jest ?? Ceny ma niezłe. Ma to ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 79 zlotych miesiecznie kosztuje abonament za sciaganie 200 kb/s to niezle? :lol: to jest monstrualnie ogromna cena, jeszcze do tego wlasciwie abonament za nic bo do tego nie ma urzadzen - trzeba miec komplet sat + karte DVB + inne polaczenie ktore nawiazuje konktakt z satka czyli za kazdym razem jak cos trza pobrac to trzeba np przez modem wyslac satce sygnal co ma slac do nas, do tego w praktyce to jest kompletnie bez sensu, gdyby to byly 2 mbity za 79 zlotych to mozna by sie zastanawiac jako uzupelnienie np neostradki czy sdi ale z tym co wyskoczyl onet to lepiej przemilczec :lol: ... Dla porownania http://www.hollex.com.pl/index.php?page=pr...d&kat=49&id=245 Masz za 655 zl 1. Roczny abonament EuropeOnline E-DSL Internet via sat 2. karte SkyStar2 3. 768 kbitow/s W Onecie zaplacilbys za mniej (bo 600 kbit/s) 12 x 199 + cena karty co daje ok 2700-2800 zlotych a w ogole najwiecej o tym poczytasz na http://yansat.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 pytanko ? w skrocie to wyglada tak : - kupuje zestaw satelitarny za 655 zl - montuje go - lacze sie modemem z nr 0202122 - uruchamiam zestaw satelitarny - i mam lepszy transfer do mnie (wiecej niz 31 kb/s) ps. jestem czyms takim zainteresowany radiowka neo i itp. niedostepne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4rq Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Napisze jeszcze ogolnie o tym laczu. Jezeli chcesz grac w gry online to na tym laczu zapomnij. Na tym laczu pingi sa nieziemskie i raczej jest ono nastawione na stronki www, sciaganie plikow itd.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 pytanko ? w skrocie to wyglada tak : - kupuje zestaw satelitarny za 655 zl - montuje go - lacze sie modemem z nr 0202122 - uruchamiam zestaw satelitarny - i mam lepszy transfer do mnie (wiecej niz 31 kb/s) ps. jestem czyms takim zainteresowany radiowka neo i itp. niedostepne No nie bardzo :lol: Za 655 nie ma zestawu satelitarnego, to nie jest zestaw satelitarny tylko abonament + karta DVB, czyli do tego musisz miec czasze, konwerter najlepiej dosc spory talerzyk 80-90 cm minimum, dobrej jakosci jesli nie najlepszej kable (dosc drogie), transmisja danych wymaga solidniejszego kabla niz transmisja sygnalu TV, co do modemu jest to bardzo klopotliwe bo nie jest to tak ze wysyla sie jeden sygnal i po krzyku, kazdy jeden sciagany plik, to wyslanie kolejnej informacji a wiec za kazdym razem trzeba sie laczyc ponownie, takie "impulsowanie" by kosztowalo sporo no chyba ze ma sie pakiety mozna jeszcze przebolec. A wiec 655 zlotych to koszt dla tych ktorzy np juz maja satke zamontowana. Transmisja 768 kb/s nie jest gwarantowana na stale i tylko czesc danych (dosc mala) gwarantowana jest z maksymalna przepustowoscia, pozostale ida juz zaleznie od obciazenia a wiec trudno powiedziec jak to wyglada w praktyce moze byc dalej 768 kb/s a moze byc 56 kb/s :( , zainteresowani powinni wejsc na linki i zapisac sie na forum tam mozna dowiedziec sie jak to dziala w praktyce, a to w sumie najwazniejsza czesc, sama karta DVB ma jeszcze ten plus ze umozliwia np ogladanie TV - tak samo jak karty TV, mozna tez nagrywac itd itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Dobra chłopaki, mam łącze stałe 128 i chce mieć taką dopałkę. Razem by mnie to kosztowało jakieś 750zł ? I mam Tv cyfrową (FTA) + dopałkę ostrą dla netu. Załóżmy że coś ściągnąć chce od kumpla z węgrzech ma serwer, jaki będe miał transfer w tych prawdziwych KB. 95KB/s ??Może mi ktoś sprostuje co to jest download center itp. itd.......... I czy warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...