Skocz do zawartości
Makonar

Prolink PixelView GeForce 2Ti, na ile można przetaktować?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam kartę jak tytule, zastanawiam się na ile można ustawić jej wyższe taktowanie, tak by nie potrzebowała dodatkowego chłodzenia i pracowała stabilnie?

Ustawienia fabryczne to: 225 MHz Core i 401 MHz pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam kartę jak tytule, zastanawiam się na ile można ustawić jej wyższe taktowanie, tak by nie potrzebowała dodatkowego chłodzenia i pracowała stabilnie? 

Ustawienia fabryczne to: 225 MHz Core i 401 MHz pamięci.

Na pewno takie? Z tego co wiem, to Core ma 250MHz (tak jak w GF2 Ultra).

Jak już podkręcać, to tylko ramy, a rdzeń niewiele.

Najlepiej daj 250/460 (jak wyciągnie). Myślę, że 250/440 pójdzie spokojnie. Zakładam, że nie pomyliłeś się co do MHz rdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety mam taką wersję, którą fabrycznie ustawiano na 225 MHz. O ile wiem, to chyba były dwie wersje: Ti 2 i Ti 2 Ultra (z 250 Core) u prolinka.

Mniejsza o to, chodzi mi tylko o informacje jakie częstotliwości chodzą stabilnie, bez ryzyka i bez dodatkowego chłodzenia?

Przypuszczam, że core 250 MHz pójdzie bez problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec poprobuj to sie przekonasz ile u Ciebie jest stabilnie, polecam American's Army do testowania artefaktow. Na MEM 470 w 3Dmarku wszystko bylo OK, a w tej gierce bylo widac duzo przeklaman, musialem obnizyc o klika MHz taktowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz chyba najgorszą kartę jaką można mieć i nie masz co marzyć o jej przetaktowaniu, ciesz się, że wogóle ci chodzi :):):) mi padła po tygodniu, a jak działała to zawieszała kompa przy starcie,

a na marginesie to radzę zmienić na ATI :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz chyba najgorszą kartę jaką można mieć i nie masz co marzyć o jej przetaktowaniu, ciesz się, że wogóle ci chodzi :):):) mi padła po tygodniu, a jak działała to zawieszała kompa przy starcie,

a na marginesie to radzę zmienić na ATI  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Gadasz calkowite bzdury, kilka osob przynajmniej (w tym ja) maja ta karte i nie narzekaja na dzialanie. Dziekuje za uwage..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na swoją kartę również nie narzekam. Jak dotąd wszystko perfekcyjnie się z nią sprawuje, i prędzej monitor zmienie na taki, na którym będę mógł odpalić rozdziałke 1280*1024 niż karte :)

Jeżeli zaś tyczy się radzenia, i zmian karty to uważam za wyjątkowo głupi pomysł polecać kartę Low endową, podczas gdy moja jest całkiem przyzwoita. Po co wydawać kasę na kartę, która niedługo będzie i tak wymagała wymiany? Ja tam GF2Ti zamieniłem na starą Rive TNT2 M64 i jestem zadowolony, następna karta powinna być co najmniej 2 razy wydajniejsza, a więc to na pewnie nie Radeon 7500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wam tak grafy lecą ???

Ja składam 5 kompów na tydzień i jeszcze ani jedna grafa nigdy nie poszła !!! W 80% są to Prolinki !!!

A składam od czasów Pentium !!! 8)

OOO....przepraszam raz poszła Vanta - nie wyświetlała zielonego - okazało się że gościu urwał kondzioła......... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie fakt... jakoś nigdy nie miałem uszkodzonej grafiki, a moje dwie ostatnie to prolinki.

Co prawda siostra kupiła Matroxa G400 jak tylko wyszedł za 800zł, i zepsuł jej się, ale to było w pare lat po zakupie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, wiem że Hercules robi konkretne wersje Radeonów, a co do innych firm, to osobiście mam ATI7500 firmy MINT, tylko że ja kupiłem ją ponad pół roku temu i trafiła mi się oryginalna na kościach Hynixa, a teraz podobno są z takimi problemy bo Mint wydaje swoje wersje na brązowym laminacie, ale ja osobiście bym zaryzykował tego MINTA kupowałem jeszcze parę innych rzeczy tej firmy i były naprawdę git, no oczywiście jeśli masz możliwość to bierz Herculesa :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym my tu mówimy? Jaki pył? Tak się składa, że Radeon 7500 jest wydajniejszy od GF2Ti nierzadko o zaledwie pare FPS!!! Do GeForca 2 Ultra to sie nawet nie zbliża wydajnością!

Taka jest prawda, rozwalać w pył to może Radeon 8500 a i on nie jest dwa razy wydajnieszy, więc o czym my tu mówimy.

W QUAKU III Radeon 7500 osiąga 125 FPS, GF2Ti 118 a ULTRA 135!!! Kto tu kogo rozwala w pył? Bo mi jakoś umknęło...

Poza tym, jeżeli Radeon to tylko BBA, a nie żadna podróba. Nie wiem gdzie ty kupujesz, ale Radeona 7500 BBA za 400 nie kupisz!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym my tu mówimy? Jaki pył? Tak się składa, że Radeon 7500 jest wydajniejszy od GF2Ti nierzadko o zaledwie pare FPS!!! Do GeForca 2 Ultra to sie nawet nie zbliża wydajnością! 

Taka jest prawda, rozwalać w pył to może Radeon 8500 a i on nie jest dwa razy wydajnieszy, więc o czym my tu mówimy. 

W QUAKU III Radeon 7500 osiąga 125 FPS, GF2Ti 118 a ULTRA 135!!! Kto tu kogo rozwala w pył? Bo mi jakoś umknęło... 

Poza tym, jeżeli Radeon to tylko BBA, a nie żadna podróba. Nie wiem gdzie ty kupujesz, ale Radeona 7500 BBA za 400 nie kupisz!!!!

Aleś się napisał, akurat tak się składa, że miałem GF2Ti Ultra i sam sprawdziłem, że ATI7500 jest lepsza nawet w 3DMarku bije układ NV, no oczywiście nie w pył, ale tak lepiej wygląda więc nie opowiadaj bajek, bo zapodam CI linka i sam się przekonasz :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...