Makonar Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 To jest myśl godna uwagi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 po rozmowie z kolesiem stwierdzam ze chyba lepiej poczekac az wejda nowe radki i wtedy kupic 8500.Też prawda :), nie powiem, że głupio myślisz :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Mówiłem o GeForce 2 ULTRA, a nie o GeForce 2Ti ultra. Tak się składa, że to dwie zupełnie inne karty. Zamiast sie chwalic tym co miałeś, zacznij uważniej czytać posty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Mówiłem o GeForce 2 ULTRA, a nie o GeForce 2Ti ultra. Tak się składa, że to dwie zupełnie inne karty. Zamiast sie chwalic tym co miałeś, zacznij uważniej czytać posty...Z twoich wywodów można by sądzić, że GF2 Ultra jest o niebo lepszy niż GF2Ti Ultra, a czy czasem nie jest odwrotnie, a wogóle to chyba to samo co??? /a może ja naprawdę nic nie wiem o tej tajemniczej marce jaką jest NV/ :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 po rozmowie z kolesiem stwierdzam ze chyba lepiej poczekac az wejda nowe radki i wtedy kupic 8500. :idea:Zobaczycie Radki 8500 zaraz po premierach z ATI wycofają - bo po co robić sztuczną konkurencje :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 A niech tam, znowu zapodam tego linka od ATI7500: http://www.in4.pl/recenzje/r7500/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Zobaczycie Radki 8500 zaraz po premierach z ATI wycofają - bo po co robić sztuczną konkurencje :cry: to 9000 sie kupi :) maja byc tanie jak barszcz (wg toma) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Oczywiście, że to nie to samo. I oczywiscie, że GeForce2 Ultra jest o niebo lepszy od GeForce 2Ti Ultra. Wyniki są w sieci, jak sie nie znasz, to sie nie wypowiadaj na temat na który nie masz pojęcia. Polecam Tom's Hardware. Sprawdź... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Widzę, że mamy na forum wielkiego znawcę tematu :):):) a link sobie oblukałeś cfaniaku :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Widziałem link i niczego nowego się tam nie dowiedziałem. Moje argumenty pozostają niezmienne. Radeon 7500 jest niewiele wydajniejszy od GF2Ti, ale do GF2 ULTRA to mu troche brakuje. GF2Ti, GF2 Pro, GF2 GTS oraz GF2 Ultra to cztery zupełnie ine karty, nie mówiąc już o GF2Ti Ultra i GF2Ti VX. Przeczytaj recenzję na THG. Jest tam test 30 kart, przekonasz się, że to co tu wypisuje nie jest moim domysłem, marzeniem czy po prostu chęcią dokopania komuś na forum. To suchy fakt i udowodniony za pomocą testów w popularnym serwisie hardwareowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Oto cytat wyjaśniający różnicę między zwykłym GTS a Ultra: ''Jedyną różnicą pomiędzy układami 3D GeForce 2 GTS a GeForce 2 Ultra jest fakt, że ten drugi taktowany jest szybszym zegarem. Podczas gdy układ GTS jest taktowany zegarem 200 MHz, jego brat pracuje o 50 MHz szybciej. Oba układy mają identyczne wsparcie funkcji 3D, włączając T&L i oba są wytwarzane w 0.18 µm procesie. Dzięki szybszym układom pamięci, drugą i najważniejszą różnicą pomiędzy GTS a Ultrą, jest fakt, że pamięć DDR jest w przypadku kart GF2 Ultra taktowana zegarem 460 MHz (230 MHz DDR). Karty GTS zazwyczaj posiadają 333 MHz pamięć DDR-SDRAM (166 MHz rzeczywista częstotliwość zegara), natomiast późniejsze karty GeForce 2 Pro pracują z pamięcią 400 MHz (200 MHz rzeczywista częstotliwość zegara). ''- Mam nadzieję, że to zakończy ten śmieszny temat a co do taktowania GF2Ti Ultra to było ono identyczne jak w zwykłych Ultra /czyli wyższe/ i rodzaj pamięci też był ten sam więc może sama Ultra była z kosmosu i właśnie tym się różniła od modelu Ti Ultra, hę..... :):):) naprawdę wypowiedzi osób zupełnie niekompetentnych czasem zwalają z nóg i jeszcze sam mnie odsyła do serwisu gdzie o tym piszą,- Ha, ha ... :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cóż, jak sam widzisz, czymś się różnią. Inne taktowania, inne wyniki, nie od dziś wiadomo, że GF'y różnią się przede wszystkim częstotliwością taktowania. W końcu nawet Gainwardowy GF2 MX400 był w stanie doścignąć GF2 GTS. Co do Ultra, to oczywiście za jej wynikami mówi jakość wykonania i taktowanie. Na tyle wysokie, że prześciga Radeona 7500 w każdm teście. GF2Ti Ultra to był chwyt czysto reklamowy i nie dosięgał on do wyników faktycznej GF2 Ultra. THG, czytałeś więc wyniki znasz. Komu jak komu, ale ja zaufam serwisowcom, a nie jakiemuś domorosłemu podkręcaczowi, który myśli, ze zjadł wszystkie rozumy bo tatuś mu kupił więcej kart graficznych. Jeżeli to czynmi Ciebie kimś kompetentnym, to oznacza, że słowo straciło na wartości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Na tych kartach chyba jest zworka geforce <--> quadro, przestaw na quadro Mozesz wyjasnic po co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Co wam tak grafy lecą ??? Ja składam 5 kompów na tydzień i jeszcze ani jedna grafa nigdy nie poszła !!! W 80% są to Prolinki !!! Ja tez sie dziwie :) coz widocznie mamy niebywale szczescie do tej "kiepskiej" firmy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Raczej to inni mają nieszczęście, gdzie wy kupujecie??? Ja swoją kupiłem na Allegro i jakoś nie mam z nią problemów, ani sie nic nie psuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 to 9000 sie kupi :) maja byc tanie jak barszcz (wg toma) Tak tanie przy 1000 sztuk w stanach ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Tak tanie przy 1000 sztuk w stanach ;) No tak, znajac polskie realia i polskich sprzdawcow to bedzie po 1000 zl :evil: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...