Mrozpa Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Witam, Mam problem, robilem ostatnio nowy system i zapomnialem odkrecic karte graficzna, i teraz na nowym systemie riva tuner pokazuje standardowe ustawienia 210/400 . A co dziwne karta byla podkrecona(na starym systemie 220/500) , natomiast jej ustawienia producenta (deafultowe) to 175/400. (Wiec skod sie wziely te ustawienia 210/400) I moje pytanie, jak ja odkrecic bo kiedy probowalem w riva tuner, to przy ustawieniach 175/400 pojawia sie zolty wykrzyknik oznajmiajacy ze cos jest nie tak. prosze o odpowiedzi[/i] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 a nie masz czasem w biosie karty zmienionych czestotliwosci? a zreszta po co odkrecac. ten wykrzyknik mozesz zignorowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 w biosie karty nic nie kombinowalem, ale ciekawi mnie dlaczego mimo instalacji nowego systemu karta zapamietala poprzednie ustawienia.??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Ja też mam dylemat, na podełku mojej karty są zegary 175/166, a w systemie 200/334 8O Więc niewiem czy mam się kierować: 175/166@220/370 <---troszke nierealne, przynajmniej z memorkami 200/334@220/370 <--- realny wynik wg. mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Często to co pisze ma pudełku jest nie zgodne z prawdą co zaznacza producent. Czasami tyczy sie to Gainwarda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Ja też mam dylemat, na podełku mojej karty są zegary 175/166, a w systemie 200/334 8O Więc niewiem czy mam się kierować: 175/166@220/370 <---troszke nierealne, przynajmniej z memorkami 200/334@220/370 <--- realny wynik wg. mnie 166x2 bo DDR daje 333/4 dlatego tak ci pokazuje, ale ty chyba nie masz ddr więc można uznać to za błąd... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Oto treść pudełka: DigiColor GeForce2 MX-400 64MB TV-out -nVIDIA GeForce2 MX 400 Graphics Processing Unit (GPU) -AGP 2X/4X with Fast Write -64MB SDRAM -Resolution up to 2048x1536 true color 32bit@75Hz -Integrated 350MHz RAMDAC, 175MHz core clock and 166MHz Memory clock up to -Compatabile Microsoft DirectX 7.0 and OpenGL 1.2ICD -High perfomance 256 bit 2D/3D/GUI?DirectDraw -2.7GB/per second memory bandwith -2nd generation fransform and lighting(T&L) engines, delivres 20 milion triangles per second for highest possible scene imagery, and 400Mpixels/sec., 800Mtexel fill rate -DVD and Advenced High Definition Video Processor (HDVP) ready motion compensation for MPEG-1/MPEG-2 decoding -TV-out for NTSC/PAL -Free gift of PowerDVD Software Pamięci sprawdzałem na karcie, mam Vigour 6ns! Hmmm, jak sprawdzić co się zgadza z pudełkiem , a co nie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 odnosnie mojego problemu odkrecilem karte na 175/400 (tyle ile ma niekrecona karta) odinstalowalem riva tuner. Po ponownej instalacji riva tuner znowu pokazuje 210/400 i co ważne potrafi sie przyciac np w 3dmarku lub w grach , powiedzcie co moze byc nie tak i jak przywrócic poczatkowe ustawienia karty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Oto treść pudełka: (...) -Integrated 350MHz RAMDAC, 175MHz core clock and 166MHz Memory clock up to (...) -2nd generation fransform and lighting(T&L) engines, delivres 20 milion triangles per second for highest possible scene imagery, and 400Mpixels/sec., 800Mtexel fill rate (...) Hmmm, jak sprawdzić co się zgadza z pudełkiem , a co nie??? Napewno nie zgadza się prędkość wypełniania - 800Mtexteli GPU gf2mx osiąga przy taktowaniu 200Mhz (2potoki x 2TMU x 200 = 800). Tak samo z pixel flilrate. Właśniwe wartości dla taktowania @175Mhz to 350Mpixel/s i 700Mtextel/s :P Co do pamięci sprawdz Aidą lub innym Riva tunerem czy są to DDRy (wtedy pewnie małbyś szynę 64bit). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 To wynika z tego, ze.... Dostałem lepszą karte niz prosiłem :wink: lub Dostałem inne pudełko, od aktualnej karty 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 To wynika z tego, ze.... Dostałem lepszą karte niz prosiłem lub Dostałem inne pudełko, od aktualnej karty Nie ciesz się tak prędko, dostałeś taką karte za jaką zapłaciłeś. Poprostu niektóre MX400 mają coś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ego z generatorem zegara pamięci. Pamiętam że u kumpla była podobna sytuacja, miał 166 a pokazywało mu 333. Sorry, że tak chamsko przerwałem twoją radość, ale takie są fakty... :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 W sumie to racja, kompa kupiłem już spory czas temu więc i tak niema się czym cieszyć bo straciłem na nim jak każdy z czasem. Niesłyszałem o takich przypadkach co mówisz :roll: że miał miejsce u kumpla :roll: Ala będę siek i tak cieszł jak jakiś pożądny wynik na o/c uzyskam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Wszystko pieknie ale nikt nie poruszył mojego tematu w tej chwili karta nie przechodzi nawet 3dmarka w windowsie działa spoko. Wiec jest to juz chyba jej koniec.( PALIT LOL) druga karta w ciagu 6 miesiecy zj...bana. Chyba ze wkoncu ktos poradzi jak przywrocic standardowe jej ustawienia ( czy wogóle istnieje taka mozliwosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5er Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 "Integrated 350MHz RAMDAC, 175MHz core clock and 166MHz Memory clock up to" - UP TO - po prostu producent na poczatku sprzedawal karty z zegarem 175/166, a twoja jest 200/166 - zmienila sie karta w pudelku ale nie zmienilo sie pudelko :) Bardzo czeste przypadki; np. zamowilem kiedys Radeona 9000 i takiego dostalem wg pudelka ----- a w pudelku byl Radeon 9100 Yuan (btw. chyba najlepszy R9100 do o/c jakiego mialem) i oczywiscie sie cieszylem :)[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 wszystko spoko ale karta kiedy ja dostalem miala ustawienia 175/400 i chodzila elegancko , a teraz ma deafultowe 210/400 i sie przycina w kazdej gierce czy 3demarku. Jak to zareklamowac bo jest jeszcze gwarancja???? prosze o odpowiedz dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...