Czarnuch Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Sciagnelem bios ze strony producenta plyty glownej wgrywam na dyskietke naciskam alt + f2 zeby wejsc do awdflasha wchodzi i pisze ze source not found i piszczy plyta . O co chodzi???? W awdfalsh tez nie dziala wpisuje file name to program nazwe biosu i zamyka sie szybko okno a bios sie nieaktualizuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Moze sprobuj uzyc innego flashera. Upewnij sie tez czy napewno BIOS jest wlasciwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 muszę cię zasmucić,bios do tej płyty wgrywa się bez żadnego problemu-postępuj tylko wg sugestii producenta zawartej w instrukcji do płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnuch Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 mam plyte 7aja a bios nazywa sie 7aja2b18 ale chyba to nie ma roznicy kokos nie wiesz skad bios zalatwic do tej plyty oprocz strony producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Mam płyte Chaintech 9VJL3 i po uruchomieniu Awdflash, wpisaniu pliku z uaktualnieniem biosu i wykonaniu kopii starego biosu, nie mogę zrobić uaktualnienia. Pokazuje sie komunikat "source file not found" (z tego rozumie, że nie znaleziono źródła danych). O co chodzi ? plik jest na dyskietce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 A dajesz pliki startowe w opcji formatowania dyskietki ? Podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Najpierw robie formatowanie dyskietki a potem dyskietke startową i kopiuje na nią adflash i pliki bin. No i jescze jeden niewielki problem. W instrukcji płyty jest napisane że jest zamontowany LAN i jest na zdjęciu płyty jego gniazdo, ale na mojej płycie tego gniazda nie ma . Do uaktualnienia biosu są dwa pliki W/LAN lub W/O LAN. Tak prawdę mówiąc to wywnioskowałem że prawidłowy jest W/O LAN. Ale po niepowodzeniu z nim spróbowałem z W/LAN i też nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Mam innego Chaintecha (patrz podpis) i do niedawna miałem ten sam problem. U mnie chodziło o włączoną w opcję "Flash BIOS Protection" - przestawienie jej na Disabled rozwiązało wszelkie problemy z aktualizacją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Jest "Disable". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...