Kwiat Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 cześć....mam takie z deka głupie pytanie...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...i zreszta moja mauśka też się boji że się zapali i wiadomo pożar itp...chociaż ja uważam że w kąpie to nie ma co się palić za bardzo...może się mylę? komp stroi z dala od jakiś firanek dywanów itp...weźcie mi pomóżcie bo nei wiem czy go zostawiać? jak to jest może być tak że już nie będzie do czego wracać po szkole :? :?: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 OŚLA ŁĄCZKA piętro niżej :lol: || / http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=7&s...0d33a71aa00ce56 to jest dział forum o sprzęcie! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 nie boj sie, jesli masz dobry asilac nic nie powinno sie stac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiat Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 no zasiłke mam Feel-a czyli raczej dobra...ale powiedzcie mi wasze doswiadczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 ...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...że już nie będzie do czego wracać po szkole :? :?: :!: ja bym sie bal :P bo jak wpadna smutni panowie to moze faktycznie prosto ze szkoly nie wrocisz do domu tylko od razu na komisariat :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 wiesz powiem tak : moj komputer to nigdy prawie nie ejst wylaczany ... i mowie teraz serio w cigu ostatnich 130 dni (3120 godzin) byl wlaczony non stop przez 124z kawalkiem dni to troche ponad 2980 godzin .... i uwierz mi te slowa pisze z tego kompa .... jeszcze sie nie spalil a zasilke mam megabajta 300 ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Ja tam nie mam problemu- brak stalego lacza= brak ciaglego downloadu= brak ciagle wlaczonego kompa= brak stresu zwiazanego z pozostawieniem sprzetu bez "opieki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Tak serio to ja bym sie bardziej bał bym się pozostawić stary TV niz kompa ;) czemu niby miał by sie spalic? Jesli zasiłka wyrabia nie ma co się o niego martwic ;) co najwyzej moze sie zawiesic lub zresetowac... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiat Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 dzieki...no wlasnie mysle ze nei ma z tym problemu...tylko mamuske trzeba przekonac:/....no i jeszcze jeden problem...w nocy nie da sie spac przy tym warkocie!!!:/: ="benek"] ...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...że już nie będzie do czego wracać po szkole :? :?: :!: ja bym sie bal :P bo jak wpadna smutni panowie to moze faktycznie prosto ze szkoly nie wrocisz do domu tylko od razu na komisariat :lol: heh a co do tego to mysle ze nei ma problemu bo sciagam legalne mp3...np z wp albo jakies fajne...freeware-ow programy 8) :lol: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 a wszystkie programy masz legalne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Ja sie tam nie obawiam ;] Czasami o moja sieciowke (ktoras z kolei :P) Ale teraz to juz raczej nei ma zadnego ryzyka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ardas Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 dzieki...no wlasnie mysle ze nei ma z tym problemu...tylko mamuske trzeba przekonac:/....no i jeszcze jeden problem...w nocy nie da sie spac przy tym warkocie!!!:/: ="benek"] ...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...że już nie będzie do czego wracać po szkole :? :?: :!: ja bym sie bal :P bo jak wpadna smutni panowie to moze faktycznie prosto ze szkoly nie wrocisz do domu tylko od razu na komisariat :lol: heh a co do tego to mysle ze nei ma problemu bo sciagam legalne mp3...np z wp albo jakies fajne...freeware-ow programy 8) :lol: :!: To do tego potrzeba aż zostawiać kompa na noc? Taka mp3 z WP to minuta albo 2 i już jest na dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 u mnie w pracy server dziala juz 5 rok non stop z malymi przerwami na restart czasami jak trzeba soft uaktualnic :) i jak do tej pory sie ni spalil ostatnio zlikwidowalem server nowela na 3.12 :) ten to dzialal 8 lat non stop :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 u mnie komp dziala 20h na dobe, 4 h mu daje odpocząć jak śpie :D a poza tym to nigdy sie nie zastanawialem, poza tym burz sie nie boje bo mam kompa podłączonego do 3 listw :D :D :D :D :D bo syskie som za krootkie zeby bezposrednio podlaczyc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 dzieki...no wlasnie mysle ze nei ma z tym problemu...tylko mamuske trzeba przekonac:/....no i jeszcze jeden problem...w nocy nie da sie spac przy tym warkocie!!!:/: ="benek"] ...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...że już nie będzie do czego wracać po szkole :? :?: :!: ja bym sie bal :P bo jak wpadna smutni panowie to moze faktycznie prosto ze szkoly nie wrocisz do domu tylko od razu na komisariat :lol: heh a co do tego to mysle ze nei ma problemu bo sciagam legalne mp3...np z wp albo jakies fajne...freeware-ow programy 8) :lol: :!: To pojedyncze empetrojki sciagaja ci sie tak dlugo ze musisz zostawiac wlaczanego kompa jak wychodzisz? =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiat Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 heh...ale zakumalisice :lol: ...no zalozmy ze sciagam wszystkie mp3 z wp :D :lol: ...jak byscie nei wiedzieli o co chodzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 u mnie komp dziala 20h na dobe, 4 h mu daje odpocząć jak śpie :D a poza tym to nigdy sie nie zastanawialem, poza tym burz sie nie boje bo mam kompa podłączonego do 3 listw :D :D :D :D :D bo syskie som za krootkie zeby bezposrednio podlaczyc.... Też tyle śpię, ale mój komp nie :D Kompa mam na gwarancji, więc ... :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Też tyle śpię, ale mój komp nie :D Kompa mam na gwarancji, więc ... :wink:Komp nie taki wazny jak DOM :D Ja sam sie wlasnie zastanawiam czy wlasnego zostawic w przyszlym tygodniu na 5 dni. Jade w gory na narty i zapewne wpadnie mi do glowy wtedy, ze sciagne to czy tamto, wiec z komorki moglbym spokojnie wszystko kontrolowac i zjezdzac ze swiadomoscia, ze lacze sie nie marnuje :D Boje sie tylko, ze zalozmy drugiego dnia MobileMule mi zglosi, ze moj serwer padl :P Chyba sobie wyjazd zmarnuje zastanawiajac sie, ze to zwykly zwis czy dom mi poszedl z dymem :D eh ;) ale ma sie problemy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Też tyle śpię, ale mój komp nie :D Kompa mam na gwarancji, więc ... :wink:Komp nie taki wazny jak DOM :D Ja sam sie wlasnie zastanawiam czy wlasnego zostawic w przyszlym tygodniu na 5 dni. Jade w gory na narty i zapewne wpadnie mi do glowy wtedy, ze sciagne to czy tamto, wiec z komorki moglbym spokojnie wszystko kontrolowac i zjezdzac ze swiadomoscia, ze lacze sie nie marnuje :D Boje sie tylko, ze zalozmy drugiego dnia MobileMule mi zglosi, ze moj serwer padl :P Chyba sobie wyjazd zmarnuje zastanawiajac sie, ze to zwykly zwis czy dom mi poszedl z dymem :D eh ;) ale ma sie problemy :P Mi też zawsze żal niewykorzystywanego łącza i jak nie mam natchniena na jakąś konkretną rzecz do ściągnięcia zasysam dema. Ale na 5 dni kompa bym raczej nie zostawił :wink: Pozdrawiam :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Hmm... ja nie widzę problemu z zostawianiem komputerów. 4 chodzą non-stop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ja nawet na codgenie zostawialem :) :) :D :D tylko jak ja bym zostawial kompa na 5 dni to ustawilbym 100x5,5 i 1,475v(najmniej na mojej plycie) czyli to daje 550mhz i wentyla bym wylaczyl, a grafe tez bym zanizyl i wentyl wylaczyl bo poco komu mhz do sciagania mp3 lub gier :) i zostawilbym jeden wentyl ktory by umozliwial przeplyw powietrza przez bude, aby mi sie chipset nie zagotowal.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ja ściagam NFS: Underground ; 1300MB i już dwa dni komp chodzi non-stop, a zasilacz mam jakiś tandetny 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ja nawet na codgenie zostawialem :) :) :D :D tylko jak ja bym zostawial kompa na 5 dni to ustawilbym 100x5,5 i 1,475v(najmniej na mojej plycie) czyli to daje 550mhz i wentyla bym wylaczyl, a grafe tez bym zanizyl i wentyl wylaczyl bo poco komu mhz do sciagania mp3 lub gier :) i zostawilbym jeden wentyl ktory by umozliwial przeplyw powietrza przez bude, aby mi sie chipset nie zagotowal.... :D oj czlowieku, tak sie nie robi ;) jak zostawiasz kompa na dluzej to wlaczasz wszysktkie wentyle na maxa aby sie czasem cos nie przegrzalo, krecisz procka i odpalasz SETI w tle 8) 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 no oczywiste ze SETI to podstawa!! mój komp chodzi non stop od jakiegos miesiaca; tylko ze ja mam chlodzenie wodne i w razie pozaru woda go ugasi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiat Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ....a spicie przy kompie czy jak?? nie przeszkadza wam ten szum ??...bo mi z deka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 szum czego ? :) brak wentyli= brak szumu... w*rwia mnie jedynie chrobotanie starego wd20gb srednio co 8 minut jak mister cron zapragnie cos wykonac pzdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Mnie przeszkadzał. Zwłaszcza jak braciak jeszcze pisał cos na klawiaturze ale przyzwycziłem się do tego i zasypiam juz normalniee - da się zyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Z producentów hałasu aj hew onli dwa wiatrakatory i dysk. Ale mam też magiczny guziczek "Suspend", chtóren to powoduje przejście systemu w stan wstrzymania i wyłączenie dysku oraz jednego wiatraczka. I zapalenie diody UV sztuk jeden. Acz tak pewnie nie zostanie, bo mi się procek okropecznie poci na samym radiatorze i pewnie ten drugi dmuchacz też będzie musiał chodzić w stanie wstrzymania. Najlepiej wynająć komputerowi niańkę, która co jakiś czas przyjdzie, poczyta "Cyberiadę", wydmuchnie kurz, pogłaska po obudowie ... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cammel Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 etammm skad ten watek:D u mnie komp chodzi juz jakies pol roku 24/h z tego powodu stoi mi modig mojej obudowy big tower(jest to buda AT i musze sja przerobic na ATX ale nie chce mi sie kompa wylaczac) zasilke mam syfna i sie nie boje tylko ze jak ostatnio seti licze to.... pradzik wskoczyl:)) ale to malo istote dla tak szczytengo celu jka szukanie ufoli:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Tragedia, zapuściłem kompa na noc, budze się i co? Dysk nie "pyka" a POWER ON, ehhh... Lipa i tyle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...