Skocz do zawartości
Kwiat

Sam kompjuter w domu?

Rekomendowane odpowiedzi

cześć....mam takie z deka głupie pytanie...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...i zreszta moja mauśka też się boji że się zapali i wiadomo pożar itp...chociaż ja uważam że w kąpie to nie ma co się palić za bardzo...może się mylę? komp stroi z dala od jakiś firanek dywanów itp...weźcie mi pomóżcie bo nei wiem czy go zostawiać? jak to jest może być tak że już nie będzie do czego wracać po szkole :? :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...że już nie będzie do czego wracać po szkole :?  :?:  :!:

ja bym sie bal :P bo jak wpadna smutni panowie to moze faktycznie prosto ze szkoly nie wrocisz do domu tylko od razu na komisariat :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz powiem tak :

moj komputer to nigdy prawie nie ejst wylaczany ... i mowie teraz serio w cigu ostatnich 130 dni (3120 godzin) byl wlaczony non stop przez 124z kawalkiem dni to troche ponad 2980 godzin .... i uwierz mi te slowa pisze z tego kompa .... jeszcze sie nie spalil a zasilke mam megabajta 300 .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki...no wlasnie mysle ze nei ma z tym problemu...tylko mamuske trzeba przekonac:/....no i jeszcze jeden problem...w nocy nie da sie spac przy tym warkocie!!!:/:

="benek"]

...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...że już nie będzie do czego wracać po szkole :?  :?:  :!:

ja bym sie bal :P bo jak wpadna smutni panowie to moze faktycznie prosto ze szkoly nie wrocisz do domu tylko od razu na komisariat :lol:

heh a co do tego to mysle ze nei ma problemu bo sciagam legalne mp3...np z wp albo jakies fajne...freeware-ow programy 8) :lol: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki...no wlasnie mysle ze nei ma z tym problemu...tylko mamuske trzeba przekonac:/....no i jeszcze jeden problem...w nocy nie da sie spac przy tym warkocie!!!:/:

="benek"]

heh a co do tego to mysle ze nei ma problemu bo sciagam legalne mp3...np z wp albo jakies fajne...freeware-ow programy 8) :lol: :!:

To do tego potrzeba aż zostawiać kompa na noc?

Taka mp3 z WP to minuta albo 2 i już jest na dysku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie komp dziala 20h na dobe, 4 h mu daje odpocząć jak śpie :D

a poza tym to nigdy sie nie zastanawialem, poza tym burz sie nie boje bo mam kompa podłączonego do 3 listw :D :D :D :D :D bo syskie som za krootkie zeby bezposrednio podlaczyc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

="benek"]

...czy wy zostawiacie kompa włączonego (bo coś się ściąga z neta) samego w domu...jak nikogo nie ma? bo ja z deczka sie boję bo jak by coś to niewaidomo nigdy...że już nie będzie do czego wracać po szkole :?  :?:  :!:

To pojedyncze empetrojki sciagaja ci sie tak dlugo ze musisz zostawiac wlaczanego kompa jak wychodzisz? =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie komp dziala 20h na dobe, 4 h mu daje odpocząć jak śpie :D

a poza tym to nigdy sie nie zastanawialem, poza tym burz sie nie boje bo mam kompa podłączonego do 3 listw :D :D :D :D :D bo syskie som za krootkie zeby bezposrednio podlaczyc....

Też tyle śpię, ale mój komp nie :D Kompa mam na gwarancji, więc ... :wink:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp nie taki wazny jak DOM :D

Ja sam sie wlasnie zastanawiam czy wlasnego zostawic w przyszlym tygodniu na 5 dni.

Jade w gory na narty i zapewne wpadnie mi do glowy wtedy, ze sciagne to czy tamto, wiec z komorki moglbym spokojnie wszystko kontrolowac i zjezdzac ze swiadomoscia, ze lacze sie nie marnuje :D

Boje sie tylko, ze zalozmy drugiego dnia MobileMule mi zglosi, ze moj serwer padl :P Chyba sobie wyjazd zmarnuje zastanawiajac sie, ze to zwykly zwis czy dom mi poszedl z dymem :D

eh ;)

ale ma sie problemy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp nie taki wazny jak DOM :D

Ja sam sie wlasnie zastanawiam czy wlasnego zostawic w przyszlym tygodniu na 5 dni.

Jade w gory na narty i zapewne wpadnie mi do glowy wtedy, ze sciagne to czy tamto, wiec z komorki moglbym spokojnie wszystko kontrolowac i zjezdzac ze swiadomoscia, ze lacze sie nie marnuje :D

Boje sie tylko, ze zalozmy drugiego dnia MobileMule mi zglosi, ze moj serwer padl :P Chyba sobie wyjazd zmarnuje zastanawiajac sie, ze to zwykly zwis czy dom mi poszedl z dymem :D

eh ;)

ale ma sie problemy :P

Mi też zawsze żal niewykorzystywanego łącza i jak nie mam natchniena na jakąś konkretną rzecz do ściągnięcia zasysam dema. Ale na 5 dni kompa bym raczej nie zostawił :wink:

Pozdrawiam :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet na codgenie zostawialem :) :) :D :D tylko jak ja bym zostawial kompa na 5 dni to ustawilbym 100x5,5 i 1,475v(najmniej na mojej plycie) czyli to daje 550mhz i wentyla bym wylaczyl, a grafe tez bym zanizyl i wentyl wylaczyl bo poco komu mhz do sciagania mp3 lub gier :) i zostawilbym jeden wentyl ktory by umozliwial przeplyw powietrza przez bude, aby mi sie chipset nie zagotowal.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet na codgenie zostawialem :) :) :D :D tylko jak ja bym zostawial kompa na 5 dni to ustawilbym 100x5,5 i 1,475v(najmniej na mojej plycie) czyli to daje 550mhz i wentyla bym wylaczyl, a grafe tez bym zanizyl i wentyl wylaczyl bo poco komu mhz do sciagania mp3 lub gier :) i zostawilbym jeden wentyl ktory by umozliwial przeplyw powietrza przez bude, aby mi sie chipset nie zagotowal.... :D

oj czlowieku, tak sie nie robi ;)

jak zostawiasz kompa na dluzej to wlaczasz wszysktkie wentyle na maxa aby sie czasem cos nie przegrzalo, krecisz procka i odpalasz SETI w tle 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z producentów hałasu aj hew onli dwa wiatrakatory i dysk. Ale mam też magiczny guziczek "Suspend", chtóren to powoduje przejście systemu w stan wstrzymania i wyłączenie dysku oraz jednego wiatraczka. I zapalenie diody UV sztuk jeden. Acz tak pewnie nie zostanie, bo mi się procek okropecznie poci na samym radiatorze i pewnie ten drugi dmuchacz też będzie musiał chodzić w stanie wstrzymania.

Najlepiej wynająć komputerowi niańkę, która co jakiś czas przyjdzie, poczyta "Cyberiadę", wydmuchnie kurz, pogłaska po obudowie ... :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

etammm skad ten watek:D u mnie komp chodzi juz jakies pol roku 24/h z tego powodu stoi mi modig mojej obudowy big tower(jest to buda AT i musze sja przerobic na ATX ale nie chce mi sie kompa wylaczac) zasilke mam syfna i sie nie boje tylko ze jak ostatnio seti licze to.... pradzik wskoczyl:)) ale to malo istote dla tak szczytengo celu jka szukanie ufoli:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi