Skocz do zawartości
tomi1025

Zakup DDR3200

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to że chciałem sobie kupić ddr TwinMosa lub Kingstona 512MB 400MHz w jednej kości i tu pojawił się problem :( . Byłem dziś w GUS i widziałem mnóstwo pamięci na różnych kościach tj. na m-tecu miconie kingstonie winbondzie elixirze i paru innych firmach krzakach. Wiem że najlepsze kości to micron m-tec i winbond ale ceny tych pamięci to ok 450-460 zł za sztukę (to normalna cena czy promocja świąteczna :D )bez różnicy czy to kingston czy twinmos. Od jednego miłego sprzedawcy dowiedziałem się nawet że tylko jedna firma produkuje kości pamięci są na nich tylko różne nadruki :? .Teraz moje pytanie: które z tych pamięci są naprawdę dobre? Czy nie bardziej opłaca się dołożyć trochę do 512MB 400 Corsair Geil lub Hyperx? I ewentualnie ile musiałbym dołożyć do pamiątek z wyższej półki :D BTW To mój najdłuższy post :) z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, co do tych cen to sa mniej wiecej nornalne ;)

Lecz jesli chodzi o Twoje pytanie: odpowiem Ci na wlasnym przykladzie: mialem ten sam dylemat, i w koncu wybralem 512MB DDR333 firmy OCZ :D Z zapewnieniem przez producenta te pamieci chodza powyzej 400Mhz w ddr, a cena -> 530zl. Nie wygorowana ;P. Corsair i Geil sa takze super'owymi pamieciami i godnymi polecenia. Podsumowujac: roznice pomiedzy OCZ, Geil, Corsair sa minimalne. Wiec wybor pozostawiam Tobie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie z pamieciami roznie to bywa ale nie zawsze co drogie jest najlepsze chociaz w sprzecie komp sie to potwierdza. Ja tam mam 2x256w dualu elixira cl3 ale mi bez zadnego problemu chodza na2,5 dadza sie krecic z pewnoscia nie o tyle co np. corsair ale spokojnie mozna z nimi poeksperymentowac i to bez zmiany napiecia smigaja mi na takiech ustawieniach - 5-3-2-2,5 wiec chyba niezle. A z tym ze rozni sie tylko producent tez cos slyszalem ,czytalem np ze elixir produkowal jais czas kosci na pamieciach twin mosa heh ciekawe z cala pewnoscia sa takie przypadki , jest bardziej oplacalne a o to w tym wszystkim chodzi dobra koncze bo sie rozpisalem :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...