tomi1025 Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Chodzi o to że chciałem sobie kupić ddr TwinMosa lub Kingstona 512MB 400MHz w jednej kości i tu pojawił się problem :( . Byłem dziś w GUS i widziałem mnóstwo pamięci na różnych kościach tj. na m-tecu miconie kingstonie winbondzie elixirze i paru innych firmach krzakach. Wiem że najlepsze kości to micron m-tec i winbond ale ceny tych pamięci to ok 450-460 zł za sztukę (to normalna cena czy promocja świąteczna :D )bez różnicy czy to kingston czy twinmos. Od jednego miłego sprzedawcy dowiedziałem się nawet że tylko jedna firma produkuje kości pamięci są na nich tylko różne nadruki :? .Teraz moje pytanie: które z tych pamięci są naprawdę dobre? Czy nie bardziej opłaca się dołożyć trochę do 512MB 400 Corsair Geil lub Hyperx? I ewentualnie ile musiałbym dołożyć do pamiątek z wyższej półki :D BTW To mój najdłuższy post :) z góry dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Witam, co do tych cen to sa mniej wiecej nornalne ;) Lecz jesli chodzi o Twoje pytanie: odpowiem Ci na wlasnym przykladzie: mialem ten sam dylemat, i w koncu wybralem 512MB DDR333 firmy OCZ :D Z zapewnieniem przez producenta te pamieci chodza powyzej 400Mhz w ddr, a cena -> 530zl. Nie wygorowana ;P. Corsair i Geil sa takze super'owymi pamieciami i godnymi polecenia. Podsumowujac: roznice pomiedzy OCZ, Geil, Corsair sa minimalne. Wiec wybor pozostawiam Tobie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 rzeczywiscie z pamieciami roznie to bywa ale nie zawsze co drogie jest najlepsze chociaz w sprzecie komp sie to potwierdza. Ja tam mam 2x256w dualu elixira cl3 ale mi bez zadnego problemu chodza na2,5 dadza sie krecic z pewnoscia nie o tyle co np. corsair ale spokojnie mozna z nimi poeksperymentowac i to bez zmiany napiecia smigaja mi na takiech ustawieniach - 5-3-2-2,5 wiec chyba niezle. A z tym ze rozni sie tylko producent tez cos slyszalem ,czytalem np ze elixir produkowal jais czas kosci na pamieciach twin mosa heh ciekawe z cala pewnoscia sa takie przypadki , jest bardziej oplacalne a o to w tym wszystkim chodzi dobra koncze bo sie rozpisalem :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 hmm.....ja powiem tak.Mam 256 mb kingstona 333 winbond które chodzą bez zmiany napiecia na 400 mhz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...