Skocz do zawartości
Sheep

Radiówka... czy brać... jaka wydajność...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pewna kijowa firma na mojej wsi nazywanej Jaworznem udostepnia Net...

Dokladniej radiowke... 1Mb przypada na 20 osob... poblokowane porty itd itp ( wiem jak odblokowac porty... pytanie jest inne). Pytam sie was: jakie to będzie wydajne... Dodam ze za instalke musze zaplacic 500zl z vat a za abonament 50PLN....

Czy to mi sie oplaca?? ( dodam ze mam tylko do wyboru neo lub dsl... ale nie mam z kim sie dzielic... ) . Jaka to bedzie wydajnosc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 za 50 kilo z abonamentem 50 zeta - nigdy !!!

jeżeli mieszkasz w bloku wywieś kartkę o necie do podziału.

W moim ( 10 pięter, 120 mieszkań, średnia wieku 50 lat ) myślałem, że nigdy nikogo nie znajdę a tu proszę - niespodzianka.

Znalazło się dwóch sąsiadów i od soboty dzielę neo.

koszt instalacji do podziału na 3 osoby =300zł ( router 200 + kable )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli faktycznie na 1Mbit bedzie tylko 20 osob to nawet sie nie zastanawiaj. Jesli nie mieszkasz w bloku cena jak najbardziej przyzwoita za podlaczenie. Ewentualanie zapytaj co jest w koszcie instalacji(moze dostaniesz ta sieciowke i osprzet). ps jesli system na serwie to linux a znasz jego obsluge to nie wiem czym sie chwalisz bo chyba zadnym problemem jest sobie odblokowac porty...(jedynm problemem bedzie haslo root'a) ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 za 50 kilo z abonamentem 50 zeta - nigdy !!!

jeżeli mieszkasz w bloku wywieś kartkę o necie do podziału.

W moim ( 10 pięter, 120 mieszkań, średnia wieku 50 lat ) myślałem, że nigdy nikogo nie znajdę a tu proszę - niespodzianka.

Znalazło się dwóch sąsiadów i od soboty dzielę neo.

koszt instalacji do podziału na 3 osoby =300zł ( router 200 + kable )

neo podobno nie mozna dzielic tylko dsl... dls kosztuje 250zl netto... po drugie mieszkam w domku i co prawda znalazly by sie 4 osoby ale nie ma jak poprowadzic kabla... ( po prostu w tym roku beda nam drogi remontowac i kabel poszedl by w pizdu )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w koncu bedzie to 25 osob na 1Mb... ale wiekszosc tych osob to nie maniaki komputerowe... tylko spokojne rodzinki... mysle ze o 24 to juz polowa lacza bedzie zwolniona..

jak obliczylem jezeli wszyscy by siedzieli to transfer wynosilby 5KB/sek.... co wedlug mnie na maxymalne obciazenie nie jest tak zle...

w koncu podpisalem umowe. .we wtorek mam miec zalozona.... jak do moich referatow i sciagania informacji mysle ze bedzie zajebiste...

jakby bylo zbyt ciasno na laczu... to kilka ludzi ode mnie ze wsi bedzie mialo awarie antenki :D :twisted: ... nie ma to jak taka fajna podrobka snajperki z nabojami na srot :D...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi