WEB Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Mam dwa kompy, połączone przez switch, ponieważ dziele neodtradę. Na jednym kompie mam WinXP prfo. a na drugin Win98 (najstarsz wersja). Oba kompy bez problemu korzystają z internetu. nie widać ich jedan w sieci mimo że i na jednym i na drugim ustawiłem udostępnienie i potokoły TCP/IP. Próbowałem nawet konfigurować Win98 dyskietką utworząną przez XP. Nic to jednak nie zmieniło, kompy nadal się nie widzą. Co ciekawe można grać w lanie. Jak rozwiązać ten problem ? Pomóżcie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 moze zainstaluj netbui na w98 a w XP go uaktywnij.... powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 spoko na 98 już mam zrobione, a jak mam Netbui uaktywnić w XP ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 ja mam ten sam problem. 2 kompy xp prof i 98 fe spiete sieciówkami i udostepniony internet z xp na 98 wszystko działa pieknie oprocz udostepniania plikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 no to juz nie jestem sam. To jednak nie wielkie posieszenie. Nie chce działać i koniec ! Na 98 mam juz wszystkie protokoły jakie są rozsądne TCP/IP IPX/SPX Netbui klineta Micorsoftu, udostępnianie no wszystko, Natomiast nie umiem znaleźć protokołów w XP - gdzie one są ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiEdLe Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 1. W obydwu kompach powinno byc IP z tej samej klasy 2. w obydwu powinna byc wpisana ta sama grupa robocza 3. w obydwu ta sama maska podsieci NetBui nie jest konieczny lepiej wlaczyc net biosa przez tcp/ip-lepiej dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 WEB: kliknij na te komputerki -> wlasciwosci -> tcp/ip -> zaawansowane -> wins -> wlacz netbios przez tcp/iip SiEdLe: jak by mial ip z roznych klas/dwie rozne podsieci to by nie dzielil neo+..... :? a zakladam, ze grupy sa te same.... btw pod w98 netbui a pod XP netbios..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 nie rozumiem tylko zwrotu "kliknij na te komputerki" na jakie, gdzie dokładnie ? ? ? ? Mówisz przecież o Xp - nie mam pojęcia gdzie sa koputerki ? ? ? Wchodze w miejsca sieciowe i tam w siec, ale nic mi nie wykrywa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 no pieknie tera nie moge przegladac mojej grupy sieciowej nie wiem co sie dzieje bo kiedys wszystko dzialalo moze znajdzie sie ktos madry i opisze rozwiazanie tego problemu bo ma go wiele osob a moze jest cos w stylu samby na windowsa to by ulatfilo zycie wielu ludzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 nie rozumiem tylko zwrotu "kliknij na te komputerki" na jakie, gdzie dokładnie ? ? ? ? Mówisz przecież o Xp - nie mam pojęcia gdzie sa koputerki ? ? ? Wchodze w miejsca sieciowe i tam w siec, ale nic mi nie wykrywa! heh.... te komputerki co Ci migaja w okolicy zegrka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 noose ale dales - ja mam siec pod XP i jakos nie mam "komputerkow" czyli otoczenia sieciowego w okolicach zegarka. Bo mozna wylaczyc co by sie nie pokazywalo... Ale w panelu sterowaniapołączenia sieciowe powinno byc połączenie lokalne i tam masz konfiguracje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Wierzba25: kazdy kumaty wie o co chodzi, wiec wg mnie opis jest zrozumialy.... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 no moze i masz racje - ale wiesz ostatnio trza sie pilnowac i ladnie ludziom tlumaczyc co i jak bo zle sie moze skonczyc :D wiec mam nadzieje ze koledze WEB cos pomoglismy :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 No nie bardzo - bo wcale nie jestem niekumaty (XP to nie moja branża)- poprostu nie mam żadnych komuterków - może nawalibyście to profesjonalnie ?? i gdzie tego szukać?? Nie mieliście chyba na myśli połączenia sieciowego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 WEB: komupertki sa w Ale w panelu sterowaniapołączenia sieciowe powinno byc połączenie lokalne i tam masz konfiguracje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 no i dalej sie nie widzą. A może norton internet security w czymś przeszkadza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam1988 Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 ja jak mam wlaczonego nortona to tez sie nie widza ale wszystko dziala biore na disable i juz otoczenie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...