YouzeQ Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Sorry że truję, ale mam dylemat: Czy wszystkie kable USB są takie same i nie jest ważne czy to jest USB 2.0 czy 1.1 bo w sklepach mają po prostu przewody USB (bez żadnych dodatkowych danych) a widziałem reklamy bud w których było wyjście USB 2.0 CZy zastosowanie "zwykłego" kabla dla sprzętu USB 2.0 (np HP 5550) spowoduje jakieś błędy/ spowolnienia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Wygląda na to że większe mialby topic powodzenie jak bym spytał co lepsze Codegen czy Chiefmaster :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 hmmm z tego co wiem to nie ma roznicy "w kablu", lecz jedynie w "protokole".(he tak sie chyba pisze ) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Kable są te same, jedynie szybkość dużo większa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 a można podłączyć (nic sie nie stanie) drukarkę HP 990cxi, która jest normalnie na usb1.0 do portu 2.0 ?? ja tak mam bo siostra chciała coś wydrukowac jak mnie nie było a że stare porty usb1.0 są zajęte to podpieła do wolnego w który dała rade wsadzić 2.0 i działa. narazie nic dziwnego nie zauważyłem pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Różnica jest w kości obsługującej USB (zwykle jest to south bridge) - kable, złącza są identyczne. USB 2,0 jest w dół kompatybilne z USB 1,1. Jak podepnie się urządzenie USB 2,0 do portu 1,1 to bedzie wolniej przesyłać, jak podepnie się urządzenie 1,1 do portu 2,0 to będzie działać tak samo jak zwykle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Dzięki wielkie za odpowiedzi, mnie też się zdawało, że kable i gniazda są takie same a ważne jest to co na pokładzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...