Skocz do zawartości
Dr.Crash

CoolerMaster HHC-001! Pierwsze testy!

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuje sobie tego HCC-001 !!! Moge go załatwić za 70 zł netto !  8)

dobry wybór u mnie jak chodził na maxa to w te upały temperatura dochodziła do 49*C i koniec(oczywiście full load)

A w IDLE ??? Obudowe masz zamkniętą ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

Czy do Coolera firmy Cooler MAster DP5-7H53F dają jakąś paste??

Bo chcę kupić tego Coolera i nie wiem czy jeszcze zbierac na paste  :?

Jest pasta napylona na spod tego coolerka. CoolerMaster niezle to zrobil bo jak zdjalem go ze swego Athlona to widac bylo ze pasta zostala wyparta natomiast odbily sie wszystkie napisy, wiec gestosc jest optymalna. Coolerek testowalem przez 1 dzien i w upaly wynosila 53C full load co jest niezlym wynikiem bo moj pokoj mial temp 35C

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

w tym coolerze jest fajne potrójne zapięcie, ale Titan D5TB jest o wiele bardzie wydajny, jak kupowałem moje obecne klamoty to kupiłem tego Coolermastera za 45 zl ale na moim procku sobie nie radził (58 temp w idle). Sprzedałem go kumplowi na Durona 1200 i tak spoko daje radę (44 w idle)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, a teraz jestem w szoku. po 10 godzinach pracy, na załączonym Seti ( nie mam na razie innego programu co by wykorzystywał pełną moc proca), przyjeżdżam z pracy, sprawdzam temperaturkę, a ona wynosi dokładnie 34 stopnie. temp w pokoju= 25 stopni. Jedyna zmiana jaka nastąpiła to zmieniłem taśmy na okrągłe kabelki. Aż mi się wieżyć nie chce. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, a teraz jestem w szoku. po 10 godzinach pracy, na załączonym Seti ( nie mam na razie innego programu co by wykorzystywał pełną moc proca), przyjeżdżam z pracy, sprawdzam temperaturkę, a ona wynosi dokładnie 34 stopnie. temp w pokoju= 25 stopni. Jedyna zmiana jaka nastąpiła to zmieniłem taśmy na okrągłe kabelki. Aż mi się wieżyć nie chce. 8)

a wiesz co ci powiem, ze nie wierze w te wyniki, albo nie umiesz sprawdzac albo nie wiesz o tym ze czujnik na plycie moze miec i odchylke do 10 stopni, sprawdz termometrem zewnetrznym lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz co ci powiem, ze nie wierze w te wyniki, albo nie umiesz sprawdzac albo nie wiesz o tym ze czujnik na plycie moze miec i odchylke do 10 stopni, sprawdz termometrem zewnetrznym lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, prawdę mówiąc to ja cały czas podchodzę do tego sceptycznie. wszelkie odczyty robię z poziomu biosu, albo w mbm 5. ale biorąc pod uwagę to, iż tamten stary cooler miałem tak samo podłączony, i także bazowałem na odczytach z biosu, dlatego wszystko porównóję względem starych wyników. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jeszcze sprawdziłem. odkręciłem obódowę i z ciekawości dotknąłem radiatora. i tak jak przy starym odczuwało się ciepło (był dość ciepły), tak przy tym aż trudno uwierzyć, ale jest ledwie letni. Tak więc chyba jakaś prawda w tym musi być, nieprawdaż? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

do coolerka jest dołączona pasta, ale ja zakupiłem osobną też CoolerMastera: CoolMaster Premium. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuje sobie tego HCC-001 !!! Moge go załatwić za 70 zł netto !  8)

dobry wybór u mnie jak chodził na maxa to w te upały temperatura dochodziła do 49*C i koniec(oczywiście full load)

A w IDLE ??? Obudowe masz zamkniętą ???

nigdy nie zwracałem uwagi na idle ale jakieś 6-10*C mniej.

a obudowa zamknięta oczywiście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...