Skocz do zawartości
jakac

błąd IRQ*NOT*LES*EQUAL

Rekomendowane odpowiedzi

Czy spotkał się ktoś z tym błędem IRQ*NOT*LES*EQUAL, ostatnio tak mnie denerwuje że już się poddałem Objawy są takie, że w Win XP jak coś robię po jakimś czasie wyskakuje blue screan z tym błędem co robić może wiecie :cry: :( :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy spotkał się ktoś z tym błędem IRQ*NOT*LES*EQUAL, ostatnio tak mnie denerwuje że już się poddałem Objawy są takie, że w Win XP jak coś robię po jakimś czasie wyskakuje blue screan z tym błędem co robić może wiecie :cry:  :(  :?:

Według MS błąd oznacza problemy z hardware i ze sterami. Miałem to na początku używania w2k, pomogło wyłączenie ACPI i update sterowników do sblive i rivki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy spotkał się ktoś z tym błędem IRQ*NOT*LES*EQUAL, ostatnio tak mnie denerwuje że już się poddałem Objawy są takie, że w Win XP jak coś robię po jakimś czasie wyskakuje blue screan z tym błędem co robić może wiecie :cry:  :(  :?:

Przy restarcie kompa wcisnij F8 i daj "Ostatnia znana dobra konfiguracja".

Jak to nie pomoze to pokombinujemy dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba nie to, ale tak zrobiłem. Te zwisy sa tak jak toto lotek :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba nie to, ale tak zrobiłem. Te zwisy sa tak jak toto lotek :cry:

Musimy sprawe rozwiazac w powazniejszy sposob :(

To moze byc wina niekompatybilnego sterownika jakiegos urzadzenia, uslugi systemowej, skanera wirusowego lub narzędzia kopii zapasowej.

W ustaleniu tego zrobimy co nastepuje :)

Usun wszystkie sterowniki i uslugi producentow zewnetrznych (chodzi glownie o te ktore nie maja certyfikatu windows - WQHL), wylacz wszystkie skanery wirusowe.

Zeby wykryc tez ktory to sterownik lub urzadzenie powoduja konflikty pomocny moze sie stac "Podglad zdarzen" (uruchamiasz go nastepujaco -

kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Panel sterowania, kliknij ikonę Wydajność i konserwacja, kliknij ikonę Narzędzia administracyjne, a następnie kliknij dwukrotnie ikonę Podgląd zdarzeń.)

Poradze Ci jeszcze abys jakies narzedzie diagnostyki odpalil. Moze dostales cos z plyta glowna albo z karta graficzna czesto producenci daja takie bajery. Przydalby sie najbardziej skaner pamieci - poszukaj w watkach chyba na soft ostatnio ktos podawal linka do takiego skanera pamieci.

Co jeszcze, hmm. Moze to byc problem z buforowaniem BIOS - wylacz to.

Jezeli system posiada jakie adaptery SCSI to w biosie/scsi wylacz opcje "sync negotiation".

Posprawdzaj rowniez kazde kable, terminatory, identyfikatory SCSI kazdego urzadzenia.

Jezli chodzi o urzadzenia IDE to usun wszystkie oprocz hdd i teraz sprawdz czy sa problemy.

To chyba wszytko co wiem o tym bledzie windowsa. Tzn jego definicja Ci nie bedzie potrzebna, najwazniejsze to znalezc zrodlo.

Troche pogmatwane ale mysle, ze po dokladnym zanalizowaniu problemu poradzisz sobie. Powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co Kaeres pomogło zwiększenie napięcia na procesor, trochę to głupie ale chodzi wszystko ok z 1,75 na 1,82 Temperatura mi się sporo podniosła Poprubuję jeszcze tak jak ty mi napisałeś może to też ma coś wspólnego z tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi