jakac Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Czy spotkał się ktoś z tym błędem IRQ*NOT*LES*EQUAL, ostatnio tak mnie denerwuje że już się poddałem Objawy są takie, że w Win XP jak coś robię po jakimś czasie wyskakuje blue screan z tym błędem co robić może wiecie :cry: :( :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Czy spotkał się ktoś z tym błędem IRQ*NOT*LES*EQUAL, ostatnio tak mnie denerwuje że już się poddałem Objawy są takie, że w Win XP jak coś robię po jakimś czasie wyskakuje blue screan z tym błędem co robić może wiecie :cry: :( :?: Według MS błąd oznacza problemy z hardware i ze sterami. Miałem to na początku używania w2k, pomogło wyłączenie ACPI i update sterowników do sblive i rivki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 tez to dosc czesto mam ale tylko w win xp w win2k tego nie bylo ale zarzuce nowe stery di live i zobacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 dzięki za odpowiedzi :D jak pozmieniam stery i będzie poprawa to dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 mi sie tak wysypywalo xp jak mialem timingi w ramie na 2-2-2 ustawione... ale u ciebie to moze cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Czy spotkał się ktoś z tym błędem IRQ*NOT*LES*EQUAL, ostatnio tak mnie denerwuje że już się poddałem Objawy są takie, że w Win XP jak coś robię po jakimś czasie wyskakuje blue screan z tym błędem co robić może wiecie :cry: :( :?:Przy restarcie kompa wcisnij F8 i daj "Ostatnia znana dobra konfiguracja". Jak to nie pomoze to pokombinujemy dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Czy spotkał się ktoś z tym błędem IRQ*NOT*LES*EQUAL, ostatnio tak mnie denerwuje że już się poddałem Objawy są takie, że w Win XP jak coś robię po jakimś czasie wyskakuje blue screan z tym błędem co robić może wiecie :cry: :( :?:Przy restarcie kompa wcisnij F8 i daj "Ostatnia znana dobra konfiguracja". Jak to nie pomoze to pokombinujemy dalej :) to chyba nie to, ale tak zrobiłem. Te zwisy sa tak jak toto lotek :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Czy spotkał się ktoś z tym błędem IRQ*NOT*LES*EQUAL, ostatnio tak mnie denerwuje że już się poddałem Objawy są takie, że w Win XP jak coś robię po jakimś czasie wyskakuje blue screan z tym błędem co robić może wiecie :cry: :( :?:Przy restarcie kompa wcisnij F8 i daj "Ostatnia znana dobra konfiguracja". Jak to nie pomoze to pokombinujemy dalej :) to chyba nie to, ale tak zrobiłem. Te zwisy sa tak jak toto lotek :cry: Musimy sprawe rozwiazac w powazniejszy sposob :( To moze byc wina niekompatybilnego sterownika jakiegos urzadzenia, uslugi systemowej, skanera wirusowego lub narzędzia kopii zapasowej. W ustaleniu tego zrobimy co nastepuje :) Usun wszystkie sterowniki i uslugi producentow zewnetrznych (chodzi glownie o te ktore nie maja certyfikatu windows - WQHL), wylacz wszystkie skanery wirusowe. Zeby wykryc tez ktory to sterownik lub urzadzenie powoduja konflikty pomocny moze sie stac "Podglad zdarzen" (uruchamiasz go nastepujaco - kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Panel sterowania, kliknij ikonę Wydajność i konserwacja, kliknij ikonę Narzędzia administracyjne, a następnie kliknij dwukrotnie ikonę Podgląd zdarzeń.) Poradze Ci jeszcze abys jakies narzedzie diagnostyki odpalil. Moze dostales cos z plyta glowna albo z karta graficzna czesto producenci daja takie bajery. Przydalby sie najbardziej skaner pamieci - poszukaj w watkach chyba na soft ostatnio ktos podawal linka do takiego skanera pamieci. Co jeszcze, hmm. Moze to byc problem z buforowaniem BIOS - wylacz to. Jezeli system posiada jakie adaptery SCSI to w biosie/scsi wylacz opcje "sync negotiation". Posprawdzaj rowniez kazde kable, terminatory, identyfikatory SCSI kazdego urzadzenia. Jezli chodzi o urzadzenia IDE to usun wszystkie oprocz hdd i teraz sprawdz czy sa problemy. To chyba wszytko co wiem o tym bledzie windowsa. Tzn jego definicja Ci nie bedzie potrzebna, najwazniejsze to znalezc zrodlo. Troche pogmatwane ale mysle, ze po dokladnym zanalizowaniu problemu poradzisz sobie. Powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 A może do tego XP masz podpięte SDI ??? Swego czasu było o tym głośno! Wyszedł stosowny patch. Jeśli tak to poszukaj na http://xpvortal.prv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 No i jak, naprawiles to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Kaeres dzi€ki za odpowied ale teraz jestem we Wolszech Dam odpowiedz jak bende w Polsce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Kaeres dzi€ki za odpowied ale teraz jestem we Wolszech Dam odpowiedz jak bende w Polsce :D Uuu, milego wypoczynku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Wiesz co Kaeres pomogło zwiększenie napięcia na procesor, trochę to głupie ale chodzi wszystko ok z 1,75 na 1,82 Temperatura mi się sporo podniosła Poprubuję jeszcze tak jak ty mi napisałeś może to też ma coś wspólnego z tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...