Skocz do zawartości
sector

jaka byscie kupili obudowe jakbyscie milie teraz kupowac :P

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie osobiscie nie odpowiadaja zadne obudowy dostepne na rynku gdyz sa one robione na jedno kopyto :D Roznia sie tylko przdniim panelem i czasami scianka boczna. :( Jestem zdania ze najlepsze obudowy wychodza zpod rak wlasnych i o wiele wiecej zabawy jest z taka obudowa a efekt koncowy huhuhu :) Ale to tylko moje zdanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym wybieral , to bym teraz wzial bude z plexi :(((( - chieftec dla mnie jest jakis ciezki - dzisiaj jestem po przejsciach z chiefteciem BX'em - robilem okno na zamowienie - meczarnia dla moich rak i wyzynarki :lol:

az mi sie slabo robi jak popatrzec ze bede mial horror z moim MA-01-BLD :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crystal case (akrylowa !) taką jaką mam ale w big tower teraz bym wolał !

zobacz ten topic tam jest zdjeciehttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=48615

nie bardzo mi sie podoba plexa :)

wole chiefteca ;)

a tak btw to znalazlem cos takiego :D

http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetai...ductCode=173257 tylko ile to bedzie kosztowalo z dostarczeniem do polski ;)

ktos sie orientuije w cenach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym wybieral , to bym teraz wzial bude z plexi :(((( - chieftec dla mnie jest jakis ciezki - dzisiaj jestem po przejsciach z chiefteciem BX'em - robilem okno na zamowienie - meczarnia dla moich rak i wyzynarki :lol: 

no a jak potem bys sie patrzyl na katody ? ;] troche by dawaly po oczkach

hmm tez musze swojego pociac, sie tylko zastanawiam jak wyjdzie :P

czy wyzynarka + blacha chiefteca == ladnie krawedzie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a jak potem bys sie patrzyl na katody ? ;] troche by dawaly po oczkach

hmm tez musze swojego pociac, sie tylko zastanawiam jak wyjdzie :P

czy wyzynarka + blacha chiefteca == ladnie krawedzie ? :)

dzissiaj cialem na zamowienie chieftec'a BX'a - rece mi odpadaja po wyzynarce - wyzynarka nigdy nie bedzie idealnych krawedzi , ale od czego mamy pilnik :) i troche pejperu sciernego... - ogolnie trzeba miec troche sily aby pociac chiefa - tymbardziej ze musialem wycinac 60mm otwory (kolka) WYZYNARKA !! - makabra i bolace rece

dremmel za to tarcze ida jak cholera ... wiec wwybor nalezy do Ciebie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzissiaj cialem na zamowienie chieftec'a BX'a - rece mi odpadaja po wyzynarce - wyzynarka nigdy nie bedzie idealnych krawedzi , ale od czego mamy pilnik :) i troche pejperu sciernego... - ogolnie trzeba miec troche sily aby pociac chiefa - tymbardziej ze musialem wycinac 60mm otwory (kolka) WYZYNARKA !! - makabra i bolace rece 

dremmel za to tarcze ida jak cholera ... wiec wwybor nalezy do Ciebie  :lol:

dzieki za info. dremelowi nawet nie przedstawie chiefteca bo sie przestraszy ;) pewnie skonczy sie na wyzynarce :) oczywiscie tym okno wytne. ale martwie sie czym wyciac mocno skomplikowany wzorek, ktory tez mam w planach.

hmm pila wlosowa nadaje sie do metalu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dobre noże macie do tych wyRZynarek? Bo w robocie rzezałem wczoraj blaszki grubsze niż cziftekowe (chtóre to mają ~1 mm jak tu czytam) i nawet się nie spociłem. Może to kwestia sprzętu (wyrzynarka Metabo) albo noży właśnie (Bosch, oryginalne tylko z 52 ząb... tfu, nie ta reklama). Albo wycinanego kształtu, ja się ograniczałem do przycinania koryt i szafek po linii z grubsza prostej :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co ciac boki budy ?

jak cos nie wyjdzie to kibel , bo co nowa bude bedziecie kupowac ?(albo bok ,widzialem kiedys boki do chifa za 250 zl )

lepiej zrobic bok z pleksy , i dobrac folie ktora sie go oklei , a w niej wzorek wytnie , jak nie folie to napewno mozna dobrac ral lakieru i w lakierniczym zamowic taki sam w sprayu ,potem prysnac i po sprawie , jak sie wzorek znudzi to idzie pleksa do wymiany i juz, buda nienaruszona latwiej sprzeac jak sie znudzi(nam sie moze podobac innym juz nie) , koszt boku z pleksy + folia to jakies 50 zl , lakierowanego to 70 zl , a o ile szybciej mozna wykonac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dalej cwaniakuję i popiskiwam nieśmiele "sam sobie wystrugaj, jakom i ja to uczynił". Jeśli zdolności manualne są nieco ponad skill "dłubanie w nosie", to można wyprodukować "ciudo-niek-mnije-ślak-trafi", jak mawiał pewien Włoch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi