Skocz do zawartości
bkroy

Komp-serwer do sieci - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w temacie, mam problem z serwerem do którego jest podpięta NEO+.

Problem jest natury technicznej, mianowicie, sprzęt lubi się zawieszać, przez co nie mam netu w domu :(

Na wstępie, powiem że przy uruchamianiu kompa slychać z głośniczka systemowego beeb (3 razy) - więc to samo za siebie mówi że coś jest do bani!

Próbowałem wszystkich możliwych kombinacji aby znależć usterkę, lecz została mi jedyna sugestia:

czy to beeb przy starcie kompa, może powodować to że do karty graf. (S3 TRIO na PCI) nie jest podłączony monitor??]/b]

Wiem, że to jakby wydaje się nie realne, ale wszytko podłączam u siebie w domu (nawet tą samą klawiaturę podlączam w domu i serwerowni) i tego beeb, jak w chacie podłączam nie ma!! Więc jedyne urządzenie jakiego nie podłączam w swojej serwerowni jest MONITOR do karty graf.

HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie podłączyłeś monitora to zawsze będzie sygnalizowany błąd przy uruchomieniu kompa.

Wydaje mi się to troche dziwne, bo jak w tym kompie była RIVA TNT2 (AGP) to tego beeb nie było, natomiast teraz jest S3 TRIO (PCI).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest serwerek zarządany przez ssh to wyjmij tą kartę wogole - też popiszczy ale będzie ok - jeden element mniej powodujący problemy. (czy komp bez grafy wystartuje podobno czasami zależy od płyty głównej - u mnie w dwoch przypadkach - płyty na Intelu TX - chodzi lux)

A tak przy okazji takie zwiechy nie mają nic wspolnego z piszczeniem na początku..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak przy okazji takie zwiechy nie mają nic wspolnego z piszczeniem na początku..

To powiedz mi, dlaczego komp gdy nie piszczy działa ok, a gdy piszczy się wiesza.

Mówę ciągle o tym samym kompie!!!!

Ten komp piszczy (tak mi się wydaje) jak nie ma podpiętego monitora i wtedy się wiesza.

Natomiast jak wezmę go do chaty i podepnę monitor to złom nie piszczy (ale nie wiem czy za 3 godziny się nie zawiesi - poprostu zakładam że gdy nie piszczy to nie ma błędów)

Czy może to powodować (zawieszanie złoma) USB + chip VIA (czy jest to możliwe że USB nie lubi tych chipów??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytaj dokladniej..... pisalismy, ze S3 nie lubie nie miec w sobie wtyczki :P jezeli nie masz podpietego monitora do S3, to sie nie odpali

nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze mozna zrobić taką wtyczke, która bedzie mogla zastępywać monitor trzeba połączyć pare wtyków i po kłopocie, tylko musze to sprawdzić czy jest to mozliwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi