Slayer Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Nie wiem, co się stało, używany był bardzo mało, nigdy nie było problemów. Sprawdziłem- nic w nim nie lata w środku, rezonans też za bardzo nie ma skąd wychodzić. NIe da się za bardzo go otworzyć, bo trzeba by było połamać zawiasy ( zaczep od środka na platyki). Co się mogło zepsuć?!! :? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 u mamuśki w pracy jest hp skaner i przed każdym skanowaniem intensywnie buczy i warczy, no i długo nagrzewa lampę. no ale hp to shit więc czego tu wymagać ? jeśli wcześniej tegi objawu nie było to możesz oddać na gwarancję jeśli jest, jeśli nie ma to musisz się przyzwyczaić. brzęczeć może silnik (pasek napędzający głowicę się ślizga) ;ub to nagrzewanie lampy daje taki odgłos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 u mamuśki w pracy jest hp skaner i przed każdym skanowaniem intensywnie buczy i warczy, no i długo nagrzewa lampę. no ale hp to shit więc czego tu wymagać Widzę, że kolega znowu w autorytet się przeradza. Najpierw caviar suxx, teraz HP. Jakieś argumenty możemy prosić? Skąd kolega czerpie tę swoją nieocenioną i merytorycznie niepodważalną wiedzę? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 bueuheuhehu HP śmieć? No ja bym sie z tym niezgodził no ale moze kolega pracuje przy produkcji HP i wrzuca jakies srubki do urzadzen huehu ;p no ale pentiumy i athlony to tez oczywiscie smiecie co nie? najlepsze sa celerony ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Mam dziwne wrażenie, że to od lampy. Przy 300 dpi jest wszystko ok, ale powyżej już wycie- czyżby lampa? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 To wina silnika krokowego. Zresztą nie oszukujmy się po jakimś czasie każdy zaczyna coraz bardziej hałasować. W domu mam HP ScanJet 2200C, który jest i tak cichszy niż SC 4500C - taki mam w pracy. Im szybszy tym głośniejszy a z czasaem jeszcze bardziej. Slayer: Zauważyłeś jakieś błędy w skanach po tym? Np. poziome kreski, rozjechany obraz. Jeśli nie to nie ma się czym martwić. Ja skanuję w domu około 2500 kartek miesięcznie (książki akademickie) i wszystko ok. PS. Najlepsze skanery i soft (FotoLook) robi Agfa np. SnapScan 310 - miałem go kiedyś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 jezeli sa bledy w skanie to prawdopodobnie zasilacz pada albo silnik krokowy - wystarczy kupic nowy albo dac mocniejszy :)(jak silniczek to wiekszy problem) ale jezeli nie ma bledow to pewnie silnizek krokowy nie dziala juz jak nowy - nie ma sie wtedy czym martwic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...