Skocz do zawartości
Slayer

Wyjący, brzęczący Skaner - HELP!!!! :-|

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, co się stało, używany był bardzo mało, nigdy nie było problemów. Sprawdziłem- nic w nim nie lata w środku, rezonans też za bardzo nie ma skąd wychodzić. NIe da się za bardzo go otworzyć, bo trzeba by było połamać zawiasy ( zaczep od środka na platyki). Co się mogło zepsuć?!! :? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mamuśki w pracy jest hp skaner i przed każdym skanowaniem intensywnie buczy i warczy, no i długo nagrzewa lampę. no ale hp to shit więc czego tu wymagać ?

jeśli wcześniej tegi objawu nie było to możesz oddać na gwarancję jeśli jest, jeśli nie ma to musisz się przyzwyczaić.

brzęczeć może silnik (pasek napędzający głowicę się ślizga) ;ub to nagrzewanie lampy daje taki odgłos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mamuśki w pracy jest hp skaner i przed każdym skanowaniem intensywnie buczy i warczy, no i długo nagrzewa lampę. no ale hp to shit więc czego tu wymagać

Widzę, że kolega znowu w autorytet się przeradza. Najpierw caviar suxx, teraz HP. Jakieś argumenty możemy prosić? Skąd kolega czerpie tę swoją nieocenioną i merytorycznie niepodważalną wiedzę?

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bueuheuhehu HP śmieć? No ja bym sie z tym niezgodził no ale moze kolega pracuje przy produkcji HP i wrzuca jakies srubki do urzadzen huehu ;p no ale pentiumy i athlony to tez oczywiscie smiecie co nie? najlepsze sa celerony ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wina silnika krokowego.

Zresztą nie oszukujmy się po jakimś czasie każdy zaczyna coraz bardziej hałasować. W domu mam HP ScanJet 2200C, który jest i tak cichszy niż SC 4500C - taki mam w pracy. Im szybszy tym głośniejszy a z czasaem jeszcze bardziej.

Slayer: Zauważyłeś jakieś błędy w skanach po tym? Np. poziome kreski, rozjechany obraz. Jeśli nie to nie ma się czym martwić.

Ja skanuję w domu około 2500 kartek miesięcznie (książki akademickie) i wszystko ok.

PS. Najlepsze skanery i soft (FotoLook) robi Agfa np. SnapScan 310 - miałem go kiedyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli sa bledy w skanie to prawdopodobnie zasilacz pada albo silnik krokowy - wystarczy kupic nowy albo dac mocniejszy :)(jak silniczek to wiekszy problem) ale jezeli nie ma bledow to pewnie silnizek krokowy nie dziala juz jak nowy - nie ma sie wtedy czym martwic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...