ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 otuz podkrecilem mojego proca do 2400+ poprzez zmiane mnoznika i spoko chodzi wiec zwiekszylem fsb do 140 i wystartowal jako 2600+(2106mhz) chodzil jakies 20 min a potem zaczelo sie wsio sypac.znaczy proc sie przegrzewal. oczywiscie byl caly czas obciazony w 100%.przy 2250 ino startowal i sie wieszal:(. jaki bylby wiatrak wydajniejszy od mojego ale jednoczesnie jak najtanszy:) ? nie mam zbyt wiele kasy teraz a z drugiej strony nie chce placyc 100 z dodatkowe 100 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 raczej jest nie stabliny podnieś napięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 ok zwiekszylem napiecie na 1.625 i podkrecilem do 2600+(2120) poczekam troche i zobacze czy sie bedzie walic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 prog od soltek smart fan pokazuje mi 38 stopni a aida32 -59... ktoremu wierzyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 prog od soltek smart fan pokazuje mi 38 stopni a aida32 -59... ktoremu wierzyc?? BIOS prawde Ci powie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 radiatora jak dotklem do jest troche cieply a w biosie to nei bardzo wiem na ktore paczec bo jest tak: temperatura abs 51-52 temperatura 1 - 37- 40 czyli tyle co pokazuje mi smart fan jako temp proca tempraratura 2 - okolo 30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 pewnie te ABS to anti burn shield to jest temp. procka czyli 51-52C a te 38C to pewnie Chipset lub temp. w obudowie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 czyli aida by byla najblizsza prawdy? pokazuje mi teraz ona do 62 stopni kurde troche duzo wiec ponawiam pytanie jaki wiatrak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 pewnie te 62C to z diody termicznej procka,ale cos mi sie wierzyc nie chce zeby procek przy 62C sie nie zwiesil.... mi plyta teraz pokazuje...32C :lol: chociaz radiator jest zimny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 w biosie po szybkim resecie pokazywalo 51-52 stopnie a aida te 60 jak juz mowielm radiator cieply ino jest vulcano 7+ na low bedzie wydajniejszy niz moj wiatrak? bo moze bym se to kupic no i moze do 2800+ bym doszel ale bym wolal cos taniego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 volcano 7+ juz sie nie oplaca qpowac, lepiej dozbieraj do TT SILENT BOOST no chyba ze masz dziurki wokol socketu to kup zalmana 7000A - AlCu za 108zl OEM w komputroniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 dziurki mam ale nie wiem czy to bedzie pasowac na moja plyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 zobacz tu http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...d_list_eng.html to jest lista plyt komptybilna z zalmanem 7000a-al cu i CU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 a ze tak zapytam co bedzie wydajniejsze ten zalman czy v7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 zaznaczone jest incopatble czy jakos tak nie znam angielskiego ale chyba nei pasuej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 no to chyba pozostaje v7+ ale jest mniej wydajny od zalmana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 BTW zmien temat! Czy Ty chlodzisz CPU wiatrakiem czy coolerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 no to chyba pozostaje v7+ ale jest mniej wydajny od zalmana... mam nadzieje, że mówisz o Zalmanie 7000 Cu. No, ale autor mówi o Volcano 7, nie Volcano 7+. V7 jest całkiem wydajne. Kłopotliwy jest wentylator kontrolowany termicznie. Polecam zmienic wentyl na jakikolwiek o stałej ilości rpm, albo zamontować rezystor. Mimo to, sam Volcano 7 będzie znacznie wydajniejszy od Twojego Zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Mam pytanie mjałem ecs ks5a i mjalem sporo nizsze temp. teraz jade na tym co w podpisie. MOzliwe żeby ta płyta pobierała temp. z diody w procku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 mam na mysli caly czas v7+ plusik zaginal w akcji.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 No to oczywiście będzie jeszcze wydajniejszy, choć i głośniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Mimo to, sam Volcano 7 będzie znacznie wydajniejszy od Twojego Zalmana. moze jakis tescik porownawaczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...