Skocz do zawartości
TanneR

Jak zwiększyć napięcie powyżej 1,85V na płucie Asus A7133

Rekomendowane odpowiedzi

Wysyłam ci jakieś linki. Mod od A7V dziala tez na a7v133. Sam go robilem i dzialalo ok, tylko, że jest mala rożnica, jako ze a7v133 ma jeden dodatkowy rezystor tam gdzie, a7v go nie ma. Nie zmienia to niczego, dalej lutujemy do tego samego. Są rózne rozbierzności odnośnie drugiego lutu, a to dlatego, że jeden kabelek lutujemy do takiego rezystorka na plycie, a 2 do GND. W modzie chodzi o dodanie jednego rezystora do obudowy gdybys nie wiedzial. Pamiętaj natomiast, że wtedy NIE WOLNO korzystac z ustawiania napięcia w biosie, bo dla 1.65V w biose dostajesz nawet 2.5V na procesorze w zaleznosci od zastosowanego rezystora. Linki:

http://www4.tomshardware.com/howto/00q3/00...asusa7v-03.html

http://www.hcork.freeserve.co.uk/voltmod.html

powodzenia z lutowanie, powiem ci, że cholernie cięzka sprawa, ale sa to slowa laika, nie wprawionego zbytnio z lutownica 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie do dzis mialem zrobionego takiego moda.. Cieszylem sie nim az tydzien. Dzis mi lutowanie puscilo... Jesl cholernie ciezko to przylutowac szczegolnie bez specjalnej lutownicy z cieniutkim grotem. Taka zwykla lutownica to daj lepiej sobie spokoj bo mozesz szkod narobic. Ja co prawda robilem to zwykla, ale.... Wlasnie moze dlatego nie trzymalos ie to tak jak powinno. I skombinuj sobie jakas dobra lupe, najlepiej takie zebarmistrzowskie okulary powiekszajace.

Mod jest zajebisty. Moj duronek 600 poszedl na powietrzu na ponad 1100!

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie co mówi. Zabawa klasyczną lutownicą to piekło. Najlepiej załóż sobie na grot małego gwoździa, albo nawet większą igłę (tylko ją najpierw zeszlifuj). Uważaj, żeby ci cyna nie kapnęłą na reszte, a jeśli tak się stanie, postaraj się to zauważyc. Najlepiej też, aby właśnie temu zapobiec, zabezpieczyć czymś płyte. Jak już się namordujesz i będziesz wiedział, że działa, zalej to jakimś klejem (byle nie przewodzącym prądu). Może być na stałe, sam kabelek (pod warunkiem, że go zaizolujesz) nikomu nie zaszkodzi.

Powodzenia i nie poddawaj sie... tak szybko 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brzoza a jak z ciepelkiem ?

tesz mam a7v133 i mi sie nie chcailo bo mam 1.95 normalnie i moj TB 1.2 idzie max na 1.4 .. chyba na wiecej i tak by nie poszedl bo by sei gotowal , teraz ma 50'C jak go przydusze :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Najlepiej załóż sobie na grot małego gwoździa, albo nawet większą igłę (tylko ją najpierw zeszlifuj).  8)

Co do igly to u mnie nie zdalo to rezultatu, nie dalo sie ja tak nagrzac, zeby topila cyne, ale probowac moze. Lepiej juz zaostrzony ladnie gwozdz, nie biedzie tak szybko stygl i moze sie rozgrzeje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

brzoza a jak z ciepelkiem ?

Co do ciepelka do z moimi Duronkami to jest jakos dziwnie bo sie bardzo grzeja. Jak mam 600@1000 przy max napieciu to temperatkura jest w granicach 60-63 przy max. wygrzewaniu. Wentylek spire z wkladka miedziana, zamknieta obudowa. Natomiast jak mialem moda i srawdzalem ile pojdzie max. to przy 1134 mialem jakies 56 stopni, ale bebechy byly na wierzchu, wiec na zamknietej obudowie pewnie i 80 by peklo 8O

Niestety modem jak juz pisalem nie cieszylem sie za dlugo bo sie urwal. Teraz mam zamiar popsuc plytke bo mi sie gwarancja konczy, ale boje sie ze mi znow dadzana tym <span style="color:red;">[ciach!]</span>.... kt133, bo maja w cenniku :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...