tycjan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Co tu duzo mowic od kiedy mam neostrade spieprzyl mi sie Intenet Explorer. TPSA spieprzyla mi Microsoft - heh nie wiem co gorsze. Chcialem zainstalowac Netscape ale stwierdzam ze jakos tandetnie wyswietla stronk m.in. tą. Prosze o pomoc albo w wyaleniu IE6 poniewaz ta sama wersja instaluje sie juz spieprzona a inna nie chce bo widzi starsza albo znaleźć cos co wyświetla stronki konkurencyjnie do IE. Za pomoc z gory dziekuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 OPERA wg mnie najlepsza przeglądarka :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Uczyń językowi HTML przysługę i zainstaluj jakąś normalną przeglądarkę. NetSzkapa - ok, ale lepiej mozille firebird 0.7PL lub Operkę. Co do deinstalacji IE- są do tego programy, szukaj w googlach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Po co masz odisntalowywac IE? Pociagnie to za soba konsekwencje zmiany wygladu... itd. Zainstaluj sobie inna przegladarke, ustaw w systemie jako domyslna i z niej korzystaj... Tak przy okazji tez mam Neo+ i mi sie nic nie spieprzylo. Powod byl napewno inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Wszystko fajnie - zainstalowalem opere 7 bo Netscape cos lipnie wyswiatlal ale jak mam niektore linki np. z GGg to nadal otwieraja sie z z IE6 wiec chce to wywalic - lubie miec porzadek - zadnych zalegajacych programow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 tycjan- linki z gg i tlena będą Ci się otwierać w IE, bo oba te komunikatory są na shellu IE. Do tlena ponoć jest pugin, który to rozwiązuje, do gg nie znalazłem. Opera też część stron będzie Ci wyświetlać niepoprawnie, jak i NetSzkapa i Mozilla, nie ciesz się :P Pozostaje nam dziękować kochanemu m$ monopoliście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Wbrew pozorom IE działa mi najlepiej ze wszystkich "używanych" przeglądarek. W Operze nie można było kupować na Allegro, a poza tym sypała mi się niemalże regularnie co tydzień :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Opera w wersji 7 sypie się z rzadka (tzn zamknie się, bo permanentne jej unieruchomienie jest niemożliwe), natomiast za niepoprawne wyświetlanie stron podziękuj panom z micro$oftu skutecznie nas monopolizującym, oraz 'webmajsterom' minimalistom. A Allegro pod operą już ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Mam opere dopiero od paru godzin wiec sie nie wypowiem, ale czy ktos mi w koncu powie jak to usunac bo znalazlem na stronach microsoftu tekst o tym jak to zrobic ale jest on wogole niepraktyczny bo sie nie sprawdza - nie mam pliku ktory oni kaza edytowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 http://www.members.shaw.ca/pccruiser/artic...es/ieuninst.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 MozillaPL 1.4 bez problemow ( jak narazie :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Moze bys napisal jaki masz SO, bo albo tego nie zrobiles, albo nie moge znalezc... 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 dzieki za link ale odkrylem go juz. Niestety nie pomaga. Tam jest ze w przpadku XP nalezy edytowac plik Unattend.txt i tam dac IEAcces=off. Wszystko pieknie brzmi do momentu jak nie uruchomilem szukania pliku - nic nie znalazl. Na wszelki wypadek przeszukalem rejestry bo moze z moim tlumaczeniem cos bylo nie tak - tez nic (znalazl cos tam ale nie potrzebnego - zreszta nawet jak to to - to jak mam ustawic ...=off). Znalazlem polska wersje tego tekstu i tam jest jasno o pliku (o ile mozna powiedziec ze ten text jest jasny :P ) Wiec co mam robic. P.S. A jesli chodzi o Opere to mam ver.7 i jestem zadowolony a strony wyswietlaja sie tak jak na IE tyle tylko ze ma jeszcze kilka innych opcji ktorych IE nie posiada. P.S. Jak ktos bedzie miał jakiś inny pomysl badź dostrzegł błąd w moim rozumowaniu który zaważył o niepowodzeniu usuwania "gada" niech pisze bede wdzieczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ech. O ile dobre pamiętam, to plik unattended.txt to plik konfiguracji instalatora XP dla instalacji nienadzowanej, co wskazywałoby, że studiujesz nie ten artykuł, dotyczy on bowiem instalacji winXP bez IE, a nie odinstalowania IE z istniejącego windowsa. Nic dziwnego, że nie znajdujesz u siebie tego pliku, bo on jest na płycie instalacyjnej windowsa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Wszystko OK ale ja to wyczytalem z artykulu do ktorego link dostalem od Ciebie :) A ponadto tam nigdzie nie jest napisane ze to dotyczy wersji plytowej a nie juz stojacej. Prosze o komentarz i ewentualne sprostowanie - tak powoli dojdziemy do rozwiazania problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 a próbowałeś tego? rundll32 setupwbv.dll,IE6Maintenance "C:Program FilesInternet ExplorerSetupSETUP.EXE" /g "C:WINDOWSIE Uninstall Log.Txt" Wpisz w 'Uruchom' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Niestety "nie mozna bylo odnaleźć tego modulu". Probowalem to z reki wyciac ale ze to jest tak wbudowane to nie da rady - nie probujcie to sie konczy deinstalacja :P *Czuje ze jestemy coraz blizej :P * Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Nie mam rundll32 w procesach moze to byc powodem ale jak wbijam w uruchom rundll32 to wyglada jakby sie odpalal a w procesach sie nie pojawia. Zaraz pokombinuje i mam ogromna nadzieje ze Twoj pomysl sie sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 oczywiście dostosowałeś litery/scieżki do twojej instalacji windows? MASZ TO CAŁE JAK LECI WKLEIĆ W LINIE 'URUCHOM' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ja mam zaistalowane win standardowo wiec sciezki takie same i wpisywalem to cale - nie rob ze mnie młota :P i to nie idzie - mozliwe ze cos mam walniete bo z tego co wiem to rundll uruchamia sie automatycznie a u mnie nie ma ale wlasnie nad tym pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Do 2002JSQ: mam XP bo chyba tylko w nim jest IE6 fabrycznie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 hmm chyba mam: w msconfig mam uruchamianie NvCpl co odnosi sie do rundll32.exe z tym ze w procesach jedyne przypominajace to nazywa sie nvsvc32.exe wiec teraz nie wiem czy to jest to samo a jak nie czy ma cos wspolnego. Jesli tak to moze w tym kodzie zamiast rundll32 wpisac to nvsvc32.exe i i wszystko pojdzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych1 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Ja używam przeglądarki MyIE2 i nie chce innej sprawdzałem też inne ale zawsze wracam do MyIE , można ją skonfigórować wedle życzen blokuje reklamy jak i dialery oczywiscie można wyłączyc blokade okna i linki otwirają sie w nowych oknach a co bede dalej pisał sprawdzcie sami , jak sie nie bedzie podobać można bezproblemowo usunąć , aha może być po polsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Zbych1, nie używasz przeglądarki, tylko nakładki na IE ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych1 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Może w jakimś tam stopniu jest to i nakładka ale uruchamia sie z własnej ikony i obie przeglądarki IE i MyIE mogą pracować równoczesnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych1 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 No tak opis wskazuje że jest to nakładka i bez zainstalowanego IE nie bedzie funkcjonować .SORY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...