Skocz do zawartości
tycjan

Internet Explorer

Rekomendowane odpowiedzi

Co tu duzo mowic od kiedy mam neostrade spieprzyl mi sie Intenet Explorer. TPSA spieprzyla mi Microsoft - heh nie wiem co gorsze. Chcialem zainstalowac Netscape ale stwierdzam ze jakos tandetnie wyswietla stronk m.in. tą. Prosze o pomoc albo w wyaleniu IE6 poniewaz ta sama wersja instaluje sie juz spieprzona a inna nie chce bo widzi starsza albo znaleźć cos co wyświetla stronki konkurencyjnie do IE. Za pomoc z gory dziekuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co masz odisntalowywac IE? Pociagnie to za soba konsekwencje zmiany wygladu... itd.

Zainstaluj sobie inna przegladarke, ustaw w systemie jako domyslna i z niej korzystaj...

Tak przy okazji tez mam Neo+ i mi sie nic nie spieprzylo. Powod byl napewno inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tycjan- linki z gg i tlena będą Ci się otwierać w IE, bo oba te komunikatory są na shellu IE. Do tlena ponoć jest pugin, który to rozwiązuje, do gg nie znalazłem.

Opera też część stron będzie Ci wyświetlać niepoprawnie, jak i NetSzkapa i Mozilla, nie ciesz się :P Pozostaje nam dziękować kochanemu m$ monopoliście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opera w wersji 7 sypie się z rzadka (tzn zamknie się, bo permanentne jej unieruchomienie jest niemożliwe), natomiast za niepoprawne wyświetlanie stron podziękuj panom z micro$oftu skutecznie nas monopolizującym, oraz 'webmajsterom' minimalistom. A Allegro pod operą już ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam opere dopiero od paru godzin wiec sie nie wypowiem, ale czy ktos mi w koncu powie jak to usunac bo znalazlem na stronach microsoftu tekst o tym jak to zrobic ale jest on wogole niepraktyczny bo sie nie sprawdza - nie mam pliku ktory oni kaza edytowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za link ale odkrylem go juz. Niestety nie pomaga. Tam jest ze w przpadku XP nalezy edytowac plik Unattend.txt i tam dac IEAcces=off.

Wszystko pieknie brzmi do momentu jak nie uruchomilem szukania pliku - nic nie znalazl. Na wszelki wypadek przeszukalem rejestry bo moze z moim tlumaczeniem cos bylo nie tak - tez nic (znalazl cos tam ale nie potrzebnego - zreszta nawet jak to to - to jak mam ustawic ...=off).

Znalazlem polska wersje tego tekstu i tam jest jasno o pliku (o ile mozna powiedziec ze ten text jest jasny :P ) Wiec co mam robic.

P.S. A jesli chodzi o Opere to mam ver.7 i jestem zadowolony a strony wyswietlaja sie tak jak na IE tyle tylko ze ma jeszcze kilka innych opcji ktorych IE nie posiada.

P.S. Jak ktos bedzie miał jakiś inny pomysl badź dostrzegł błąd w moim rozumowaniu który zaważył o niepowodzeniu usuwania "gada" niech pisze bede wdzieczny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech. O ile dobre pamiętam, to plik unattended.txt to plik konfiguracji instalatora XP dla instalacji nienadzowanej, co wskazywałoby, że studiujesz nie ten artykuł, dotyczy on bowiem instalacji winXP bez IE, a nie odinstalowania IE z istniejącego windowsa. Nic dziwnego, że nie znajdujesz u siebie tego pliku, bo on jest na płycie instalacyjnej windowsa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko OK ale ja to wyczytalem z artykulu do ktorego link dostalem od Ciebie :) A ponadto tam nigdzie nie jest napisane ze to dotyczy wersji plytowej a nie juz stojacej. Prosze o komentarz i ewentualne sprostowanie - tak powoli dojdziemy do rozwiazania problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zaistalowane win standardowo wiec sciezki takie same i wpisywalem to cale - nie rob ze mnie młota :P i to nie idzie - mozliwe ze cos mam walniete bo z tego co wiem to rundll uruchamia sie automatycznie a u mnie nie ma ale wlasnie nad tym pracuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm chyba mam:

w msconfig mam uruchamianie NvCpl co odnosi sie do rundll32.exe

z tym ze w procesach jedyne przypominajace to nazywa sie nvsvc32.exe wiec teraz nie wiem czy to jest to samo a jak nie czy ma cos wspolnego. Jesli tak to moze w tym kodzie zamiast rundll32 wpisac to nvsvc32.exe i i wszystko pojdzie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam przeglądarki MyIE2 i nie chce innej sprawdzałem też inne ale zawsze wracam do MyIE , można ją skonfigórować wedle życzen blokuje reklamy jak i dialery oczywiscie można wyłączyc blokade okna i linki otwirają sie w nowych oknach a co bede dalej pisał sprawdzcie sami , jak sie nie bedzie podobać można bezproblemowo usunąć , aha może być po polsku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi