suriv Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Witam posiadam nowiutkie czesci -plyte Asusa: A7N8X-X, 256 ddr ramu, AMD thorton 2000,i GeForce FX5200. Problem Jest nastepujący (po złozeniu kompa) Po wlaczeniu kompa wyswietla sie to okno z Predkoscia Procka, ramem, i wyszukiwaniem dyskow. Wyszukiwanie dyskow trwa strasznie dlugo, nawet jak juz znajdzie dysk (WD80GB) to i tak ta procedura trwa jescze z 30 sek.... ;/ Co robic?, mam dopiero nowego kompa i ne wiem co zrobić zeby to przyspieszyc ;(( Help.. Please Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 pewnie masz wszystko oki... ale przypomina mi to zle ustawione zworki... ewentualnie zle ustawienia biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 j.w wygląda mi to na konflikty napędów... sprawdź jak to pójdzie z samym dyskiem - odepnij napędy optyczne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Albo ktoś popodłączał "do góry nogami" taśmy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Na moj gust na 99% jest to zle ustawiona zworka! Sprawdz je! Tasm do gory wsadzic sie nie da, poniewaz wiekszosc nowych tasm ma zabezpieczenie. Tylko stare tasmy da sie wlozyc "do gory nogami" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Na moj gust na 99% jest to zle ustawiona zworka! Sprawdz je! Tasm do gory wsadzic sie nie da, poniewaz wiekszosc nowych tasm ma zabezpieczenie. Tylko stare tasmy da sie wlozyc "do gory nogami" A wiadomo w jakim sklepie kupował :?: :wink: Miałem identyczną sytuację-najpierw kumplowi(po oddaniu kompa z serwisu) nie widziało żadnych napędów. Przyszedłem, polookałem, podłączyłem odwrotnie taśmę i luz. Potem nie dało się robić obrazów CD Clonem, też trzeba było...Ehh... W serwisie serwisanci różne rzeczy wyprawiają :wink: Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 dysk western digital 80 ma jedną zasadę po pierwsze dysk jak jest samotny na taśmie to kategorycznie bez zwoirek!!!!! zworkę master daje się jak jest drugi napęd do taśmy poidpięty mialem to samo jak są samotne to bez zworek muszą być to wszystko:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Memorando ma racje! Z tym, ze dotyczy to wszystkich dyskow WDC, a nie tylko 80 gb :D Wtedy ustawiamy zworke w pozycji pierwsza z prawej! Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...