hotkey Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Cześć. Cośik dawno mnie nie było. Mam pytanko apropos mojego GF2 MX, który padł kilka tygodni temu. Niedawno zauważyłem, że ostatnia ścieżka która "wchodzi" do złącza AGP jest przepalona. Jak sądzicie, czy dało by się ją zlutować?? CZy cyna by się ni roztopiła w czasnie pracy?? Za odpowidzi BIG THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja bym tego stolca do kibla wywalił Ten syf jest wart góra 50 zł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cześć. Cośik dawno mnie nie było. Mam pytanko apropos mojego GF2 MX, który padł kilka tygodni temu. Niedawno zauważyłem, że ostatnia ścieżka która "wchodzi" do złącza AGP jest przepalona. Jak sądzicie, czy dało by się ją zlutować?? CZy cyna by się ni roztopiła w czasnie pracy?? Za odpowidzi BIG THX. Sproboj preparatem do naprawy ogrzewania szyb w samochodach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 do tego sa specjalne lakiery, mala toobka, ktoora starczy do naprawienia kilkunastu takich kart kosztooje ~5 zeta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Dobry pretekst by naciągnąć rodzinę na nową karte :) bruce ma rację są takie lakiery które służą do łączenia uszkodzonych ścieżek. P.S Untouchables SUX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Przepaloną ścieżkę chcecie łączyć lakierem przewodzącym :?: To jakieś nieporozumienie, przecież wystarczy poprostu przylutować do niej kawałek drutu. Inną sprawą jest fakt, że ścieżka napewno nie spaliła sie bez powodu - najprawdopodobniej jest to ścieżka doprowadzająca zasilanie, a jej spalenie świadczy o paskudnym zwarciu w karcie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 ja aqrat myslalem o wytrawiniu spalonego fragmentu i polozeniu nowej sciezki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 najłatwiej jest wziąć kawałek cieńkiego przewodu, odizolować końce, ścieżkę na płytce drukowanej oczyścić z lakieru, bobielić cyną i połączyć oba końce przygotowanym przewodem. Naprawialiśmy tak uszkodzone MB (Asusy P2B) i chodzą do tej pory. Cała operacja zajmuje ok. 10 min. Tylko, że w tym przypadku uszkodzenia były fizyczne, tzn. ktoś pociągną po ścieżkach jakimś narzędziem (prawdopodobnie śrubokrętem). Acha - lutować należy przy pomocy stacji lutowniczej. Lutownica transformatorowa jest niewskazana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 ale to jest jakas prowizorka :) ja polecam sprawdzone rozwiazania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 ja aqrat myslalem o wytrawiniu spalonego fragmentu i polozeniu nowej sciezki A w jaki sposób chcesz położyć nową ścieżkę? Przykleić ją czy co :P ? Sposób z cieńkim przewodem jest sprawdzony (przynajmniej przeze mnie). Szkoda, że nie można na forum wrzucać bezpośrednio fotek, bo bym wysłał fotkę tak naprawionej płyty.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 A w jaki sposób chcesz położyć nową ścieżkę? Przykleić ją czy co :P ? Sposób z cieńkim przewodem jest sprawdzony (przynajmniej przeze mnie). Szkoda, że nie można na forum wrzucać bezpośrednio fotek, bo bym wysłał fotkę tak naprawionej płyty.... Dokladnie tak, przyklej sie bo tak dziala ten preparat wielokrotnie tym to robilem. Co do fotek to poprostu wykorzystaj jakies darmowe konto i juz (byle nie interia). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 najprawdopodobniej jest to ścieżka doprowadzająca zasilanie, a jej spalenie świadczy o paskudnym zwarciu w karcie Chyba właśnie ta ścieżka się zpaliła, ponieważ jakieś 30sek. po włączeniu karty jest ona w tym miejscu ch****o gorąca. Dzięki za rady. Jak się uda, to napisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 fotki wrzyc na wp, chyba jest to najszybsze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 ja bym zrobił tak : sprobuj naprawic lakeirem karte, ale tak zeby moze niebylo widac opchnij ja w jakims komisie wymecz od rodziny kase na nowa karte dalej jusz wiesz ... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...