Skocz do zawartości
kucyk

Jazda na sankach za autem (bez śniegu)... :-/

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawi mnie co by bylo gdyby nagle cos wyskoczyle przed tego poloneza (droga moze byla pusta jednak widac ze nie nalezy ona do zadko uczeszcznych na poboczach jakies auta sobie staly) - rozumiem ze auto by sie zatrzymalo.. a bohater saneczkarz gdzie on by sie zatrzymal

czasmi przeraza mnie taki brak wyobrazni - a najgorsze jest to ze sambym chcial tak smignac na sankach po sniegu 100km/h za autkiem :) nie ma jak zastrzyk adrenaliny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawi mnie co by bylo gdyby nagle cos wyskoczyle przed tego poloneza (droga moze byla pusta jednak widac ze nie nalezy ona do zadko uczeszcznych na poboczach jakies auta sobie staly) - rozumiem ze auto by sie zatrzymalo.. a bohater saneczkarz gdzie on by sie zatrzymal

Z takim hełmem nawet randewu z hakiem holowniczym poldka to pryszcz;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a właśnie ściągnołem napewno do fake ponieważ

a) machanie przy prędkości 90km/h cieżko jest złapać odddech a co dopiero machać na luzie rękom

B) dziwne że oczu nie mrużył a poinien

c) widziałem auto które jechało bez opnoy z prędkością 50km/h i iskry szły ze 40x więcej

d) nie sądzicie że to był by bardzo duży opur dla autoa jak by płozy wytrzymały

e) płozy powinny przestać istnień po 2,3 sek jazdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a właśnie ściągnołem napewno do fake ponieważ 

a) machanie przy prędkości 90km/h cieżko jest złapać odddech a co dopiero machać na luzie rękom 

B) dziwne że oczu nie mrużył a poinien

c) widziałem auto które jechało bez opnoy z prędkością 50km/h i iskry szły ze 40x więcej

d) nie sądzicie że to był by bardzo duży opur dla autoa jak by płozy wytrzymały

e) płozy powinny przestać istnień po 2,3 sek jazdy

Ad. a) jak byś grał w nfsu to wiedziałbyś, że "jadąc" za samochodem łatwiej o takie rzeczy :lol:

Ad. B) jesteś mega zdolny, zauważając to na filmiku, na którym ledwo widać gościa :)

Ad. c) -

Ad. d) ?

Ad. e) chyba płozy z plastiku...

P.S. nie znam gości, więc nie mam żadnego interesu w tym, aby ich bronić, ale jednak wydaje mi się, że to nie fake 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy wiecie o upadkach przy prędkości :P :wink: .W swojej karierze zaliczyłem już ok 5 upadków do prędkości 100km/h i nic nie złamałem 8) (Bawię się w enduro). Raz na kuligu spadłem ze sanek a noga zaplątała mi sie w linkę i przez 100m byłem ciągnięty z prędkościa ok 70km/h po dość nierównej drodze polnej :P (nic się nie stało oprócz kilkunastu siniaków). Ale była zlewa.

Co do filmów z mojej perspektywy wygląda mi że najpierw jadą ok 60 później może 80 km/h(więcej ten Polonez chyba nie wyciśnie :wink: ). Oczy jak jest chłodno już przy 60 ostro łzawią aczkolwiek jest to kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do oczu i mruzenia - nie wiem jak to sie ma do jazdy w dzien jak ten saneczkarz z filmu ale jadac za autem ktore sypalo spod kolek sniegiem przy 50 wymiekalem - juz tam kij z oczami ale snieg walil po twarzy jak golota po jajach holyfilda - nie wyobrazam sobie takiej jazdy bez gogli ... na tej fotce co zapodalem to cos bialego co mam pod szyja to SKOSTNIALY golf :) - istny lod - moglbym tym golfem grac w ping-ponga ;)

takze jezeli chodzi o opory powietrza - nie ma szans jechac wiecej jak 50/60 i nie miec oslony przynajmniej na oczy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

my tam z ziomkami na tapczanie zesmy zaiwaniali ciagnietym przez FOKE starszego qmpla po placyku po starej gieldzie

a teraz po polsku:

z kolegami kiedys podczepilismy tapczan stary jakis to Focusa ojca kolegi i ciagalismy sie na linie

mam to gdzies na kamarze (nie chcialo mi sie zgrac - ale jak mnie cos natchnie to wrzuce)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściciel poloneza o rejestracji KXD 1954 (czyżby rocznik ;) ) jest proszony o zgłoszenie się na komendę główną w dniu 24 XII 2003 jeżeli się nie pojawi to straci prezent świąteczny przygotowany przez Pana Komendanta... Jeżeli nie to na wieczerzy może spodziewać się dodatkowego gościa :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas z kumplem w tę zime po lesie zawalaliśmy za poldkiem 90 :D  panowie to było zajefajne!!!! Śnieg w oczach, hardcore poprostu... I te drzewka obok ciebie sunącego 90 km/h

A może śmierć ;)

U mnie niestety śnieg jeszcze nie spadł...i nic się na to nie zapowiada...według pogody nie będe miał śniegu conajmniej do wtorku...szkoda :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziś za namową mojego brata ciotecznego pojechałem na kilug :D

Były 4 sanki za samochodem i maxymalna extremalna jazda. Maxymalna prędkość wyniosła 62 km/h i przy tej prędkości nic nie widać.

Jutro jak będe miał zdjęcia na swoim kompie napisze całą relacje , w sumie koło 100 zdjęć zrobiliśmy :lol: . Po tym co przeżyłem i jak odczułem co to znaczy jechać 60 km/h za samochodem , szczerze wątpie że ten chłopak jechał za tym polonezem 100 km/h

Pozdrawiam wszystkich

Ps. Jeszcze mam nogi jak z waty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fake!!! dzisiaj u nas kumpel pobil rekord z tamtego rou jechal 85 km/h na sankach za auten (na sniegu) i zadupial strasznie!!! smierc w oczach to malo powiedziane oni nie mogli tyle jechac i jeszcze sie nie trzymac fake jak sie patrzy

w tamtym roku 2 kumpel ustanowil rekord 80km/h za poldkiem i juz byla smierc w oczach wszyscy sie bali to pobic

ja nie wierze w ta 90 i 110 na asfalcie ee JESTEM NA NIE!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skladam poklon :) ale to jest rekord miejski :) ty masz na cala polske :)

taki maly OT widzial ktos jackass w wykonaniu kolesi z siemianowiic dokladnie z bytkowa? kolesie skacza z 6 metrow na nogi dokladnie 5,90m z slupa wysokiego napiecia, czy tez skacza z dachu gararzu na klate do krzakow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi