B4rt3z Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Chcialem krecic tego Athlonka na MSI Turbo wntylator Volcano 7 i za bardzo nie wiem do ilu magistrale pociagnac zeby mi pamieci nie padly (2 rozne kosci Spectec i Hyunday) czy zalozenie radiatorow na nie cos pomoze i o ile podnosic napiecie na procesorze. Jak podkrecalem Duronka to na niektorych czestotliwosc komp czasem nie ruszal i musialem kasowac CMOS. czy to znaczy ze jakies urzadzenie nie pozwala na podkrecanie magistrali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Najlepiej by bylo jak bys odblokowal mnoznik.. wtedy bylo by bezpiecznie.. plytke raczej masz nie za specialna zeby walczyc z fsb :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Tak tez myslalem ze do krecenia nie jest najlepsza ale ogolnie stabilna. Wiem ze jest jakis specjalny bios do overclockingu ale nie wiem na ile sprawny Co do mnoznika to nie mam zamiaru bawic sie z tym na XP bo o ile mi wiadomo to sam olowek nie wystarczy, a juz jednego 1800+ zalatwilem Jaka plyta dobra do krecenie (pewnie Asus a czy jest cos tanszego)???? bo na DDR chialem sie przesiasc (no i czy warto czekac na DDR400) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 epox, na msi wyrecam tylko 160 x 10.5 przy 1.825V pamiatki wymiekaja :( jakieś noname u kumpla na epox kahl+ 183 i DDR 366 OCZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 pamieci ustaw na CAS3 i lec z fsb. U mnie dochodzi do 150Mhz... pozniej musze wyciagnac jedna kosc (no name) i na samym Hyundaiu leci nawet do 160 (przynajmniej tak chodzil kiedys duron700) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Chłopie masz porządną plytę jeśli idzie o O/C ! Sam miałem to MSI więc wiem co pisze !!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 a jaki masz dokladnie model? bo calkiem mozliwe, ze ta plyta obsluguje max xp1800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 a jaki masz dokladnie model? bo calkiem mozliwe, ze ta plyta obsluguje max xp1800MSI MS-6330 K7T Turbo - kt133a ata100 Mnożnik w BIOS'ie !!! Ta płyta obsługuje nawet AXP2100 tylko trzeba BIOS nowy wrzucić ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 A jest gdzies w sieci opis jak odblokowac mnoznik na Athlonie XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 A jest gdzies w sieci opis jak odblokowac mnoznik na Athlonie XP tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...