Skocz do zawartości
hardwin

sandra 2003 prof. mnie wkurza ;P

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio złożyłem koledze taki o to komp. :

- asus a7n8x 2.0 deluxe

- athlon 2500+

- 2x256MB kingston

- ati radeon HiS 9200, 128 MB, 128bit (a propos,chcieli mnie oszukac w sklepie!!! mowie 128 bit, a oni "nie ma sprawy", wieczorem dostaje kompa, patrze a tu 64 BIT !!! ;PPP )

- wd caviar 80GB 8m Cache (ATA , nie SATA)

reszta chyba nie wazna

instaluje wszystko, stery do plyty, nvidia bla bla , wszystko jest git, w biosie napisane "dual ddr"

zmienilem tylko taktowanie pamieci zeby chodzily jak CPU

wlanczam sandre i ...

proc wychodzi gorzej niz athlon 2400+, przeciez mam barton mysle sobie !!! 6940/2878, a w multi CPU 16740/17227

pomiec na dualu wychodzi jak na plytach kt400!!! 2384/2239

hmm moze jeszcze dysk podam na NTFS 25789, a fat32 31247

w 3dmarku 2001 wychodzi jakies 7500, co o tym myslicie?

wiem ze ciezko tak porownywac, ale osoby o podobnym sprzecie na pewno cos na ten temat mi powiedzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sandra mierzy czysto syntetycznie predkosc proca, a wowczas 2400XP na thoroughbredzie ma wiecej megahercow niz 2500 barton i dlatego Sandra pokazuje lepsze wyniki.

Co do pamieci - te kingsotny to HyperXy czy zwykle Value z kiepskimi parametrami?

Dysk tez cos nienajszybciej - powinno byc minimum 40mb/sek.

A 3dmarku masz tak malo z bardzo prostego powodu - kupiles do d..y karte graficzna i dlatego tak malo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie

oczywiscie wolabym mu jebnac jakas lepsza grafe...ale

1. nie sra pieniedzmi

2. Komp nie jest do grania, to nie jest najw. sprawa, karta miala byc, zeby bylo i czasem zeby sobie w simsy mogl pograc , czasem cos lepszego ;P

zmienie temat, mozna fast write wlaczyc na tej karcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie

oczywiscie wolabym mu [ciach] jakas lepsza grafe...ale 

1. nie sra pieniedzmi

2. Komp nie jest do grania, to nie jest najw. sprawa, karta miala byc, zeby bylo i czasem zeby sobie w simsy mogl pograc , czasem cos lepszego ;P

zmienie temat, mozna fast write wlaczyc na tej karcie?

oczywiście że można fast write właczyć. a swoją drogą karta nie jest najgorsza. można na niej pograć spokojnie we wszystkie gry. no chyba, że ktoś w 3dmarki gra;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sandra mierzy czysto syntetycznie predkosc proca, a wowczas 2400XP na thoroughbredzie ma wiecej megahercow niz 2500 barton i dlatego Sandra pokazuje lepsze wyniki.

Co do pamieci - te kingsotny to HyperXy czy zwykle Value z kiepskimi parametrami?

Dysk tez cos nienajszybciej - powinno byc minimum 40mb/sek.

A 3dmarku masz tak malo z bardzo prostego powodu - kupiles do d..y karte graficzna i dlatego tak malo...

dzieki stary, juz mam pierwsza dobra odpowiedz

kingostony zwykle niestety

a propos dysku, dziwnie pierdzi jak na caviara, mam identycznego w domu i w ogole go nie slysze, a ten popierduje co jakis czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście że można fast write właczyć. a swoją drogą karta nie jest najgorsza. można na niej pograć spokojnie we wszystkie gry. no chyba, że ktoś w 3dmarki gra;-)

hmm w biosie jest ENABLE

zas w ustawieniach karty, po przelaczeniu na "WŁ." komp prosi o restart w celu zatwierdzenia zmian

oczywiscie sie na to zgadzam ale niestety, po ponownym uruchomieniu XP nadal opcja jest ustawiona na "WYŁ."

o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście że można fast write właczyć.  a swoją drogą karta nie jest najgorsza.  można na niej pograć spokojnie we wszystkie gry. no chyba, że ktoś  w 3dmarki gra;-)

hmm w biosie jest ENABLE

zas w ustawieniach karty, po przelaczeniu na "WŁ." komp prosi o restart w celu zatwierdzenia zmian

oczywiscie sie na to zgadzam ale niestety, po ponownym uruchomieniu XP nadal opcja jest ustawiona na "WYŁ."

o co chodzi?

zainstaluj riva tuner i tam włącz fast write lub zainstaluj inne stery do grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...