spavatch Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Czy ma ktos jakis sprawdzony nieinwazyjny sposob na wyjecie ukladu z podstawki PLCC? Nie dysponuje jeszcze szczypcami a wszelkie metalowe przedmioty typu dluto dentystyczne lub gwozdzik kalecza zarowno podstawke jak i sam uklad. Pomocy! :( Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 I co... na forum blisko 10 000 uzytkownikow, tylu wielkich elektronikow z gatunku "co to nie ja" a zaden nie potrafi odpowiedziec na prosto postawione pytanie laika, podrzucic jakiejs dobrej rady? :? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 wszyscy na miescie dzis ;) wyjmij spinaczem takim z "guma" naciagnieta na drut powyginaj go odpowiednio i powinno sie udac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 W jakim sensie guma...? 8O Durexow szkoda a do zucia nie uzywam :|. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 takie kolorowe spinacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Tosz ta "guma" na spinaczu jest twarda jak stal! Pokanceruje tak samo jakby jej nie bylo (i tak nie mam takich spinaczy). Natomiast samo skojarzenie z "guma" poddalo mi calkiem ciekawy pomysl aby owinac jakis szpikulec guma powiedzmy z rekawiczek lateksowych - moze to cos da? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Ja swego czasu uzywalem szpilki i delikatnie podwazalem raz z jednej raz z drugiej strony i po pewnym czasie uklad wylazil. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 I co... na forum blisko 10 000 uzytkownikow, tylu wielkich elektronikow z gatunku "co to nie ja" a zaden nie potrafi odpowiedziec na prosto postawione pytanie laika, podrzucic jakiejs dobrej rady? :?Ci którzy wiedzą o co chodzi używają narzędzi, a reszta nie ma pojęcia o czym piszesz :P Jeśli pamiątka nie jest wciśnięta "do dna", to może wystarczy patent ze spinaczem (ale musi być z naprawdę mocnego drutu, żadne miedziane imitacje :wink: ). Widziałeś jak wyglada odpowiednie narzędzie, to chyba będziesz wiedział jak wygiąć końcówki -> to co wchodzi pod scalak. A jak pamięć jest wciśnięta bardzo głęboko w podstawkę to masz problem :cry: --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 pamieci na Virge szly ladnie cyrklem Rotringa :D to nie prawda ze zostanie slad - trzeba byc delikatnym na jedym gniezdzie zostalo co prawda wglebienie ,ale na siedmiu pozostalych juz nie a mlokosem bylem wtedy - teraz gdzy sam jestem dziadkiem... :? facet powinien wiedziec jak obchodzic sie z dziorka tak zeby nie pokaleczyc scianek ^^ i tak oto krotkim wywodem doszlismy (khmm),dotarlismy (hmkhm)... poprostu wiemy jak wyjac ta kosc z podstawki przy pomocy prymitywnych narzedzi (cyrkiel Rotringa - 10pln) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Wiem jak wyglada ekstraktor, szkoda ze nie mozna go kupic za godziwe pieniadze. We Wrzeszczu w "elektronikach" nie maja, mowia ze na Hallera jest ale za jakies 50 zl. Aha, i nie wyjmuje pamiatek z karty ;) tylko koprocesor z plyty :D. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Wiem jak wyglada ekstraktor, szkoda ze nie mozna go kupic za godziwe pieniadze. We Wrzeszczu w "elektronikach" nie maja, mowia ze na Hallera jest ale za jakies 50 zl. Aha, i nie wyjmuje pamiatek z karty ;) tylko koprocesor z plyty :D. Pozdr... :D :D :D 386DX czy starsze badziewie :twisted: koprocesor jest wiekszy od biosu i pamieci ,wiec wyjdzie latwiej :wink: no chyba ze wyjmujesz koprocesor z P4 - masz wtedy problem ,przebic sie przez ta blache to mordega :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ja obstawiam Motorolę 68882 lub ewentualnie 68881 :D Ja wyjmowałem na chamca podważając - małe ryski nie zaszkodzą koprocowi :D I trzeba było kupić wersję PGA :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 KGB - a czy widzisz jakiegos 386 w moim podpisie? :roll: Dobrze stawiasz Lobo, tyle ze gdybym kupil PGA to bym mial niezla zaglostke jak ja podlaczyc do podstawki PLCC. No chyba ze umiesz odpowiednio przerobic ProModule :?. Ja wyjmowalem najdelikatniej jak sie dalo i koproc chyba martwy. Ukruszyl sie do wewnetrznej struktury bo na jednym z naroznikow widac cos miedzianego. Dlatego wlasnie wyjmuje drugi raz zeby zobaczyc o co chodzi. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 ja wyciagalem dwoma szpilkami z obu stron :P no casualties 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...