Skocz do zawartości
88238

2400 xp a mnoznik !!!

Rekomendowane odpowiedzi

czesc wczesniej pytałem czy warto kupic athlona xp 2400 i zdecydowałem sie i kupilem z jadrem bartona jest niezły jak po tym co miałem ale nie o tym chciałem mowic wiec mam tego procka i płyte msi kt3 aru obsługuje ona tego procka w pełni z tym ze w biosie mam maksymalny mnoznik 15x wiec nici z podkrecenia mnoznikiem chyba ze innymi metodami i własnie czy sie da bo jak wczesniej powiedziałem nici z mnoznika z biosu a na szynie juz sie wywala przy 136 mhz jesli cos wiecie na ten tewmat prosze o odpowiedz thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na szynie juz sie wywala przy 136 mhz jesli cos wiecie na ten tewmat prosze o odpowiedz thx.

Zmieniałeś TIMIGNI i napięcie :roll: :?:

TIMIGNI sorki ze spytam co to jest a napiecie do 1.8 i zaden efekt zastanawiam sie czy to nie zasilacz 300w ale zreszta niewiem w podkrecaniu dopiero raczkuje wiec wybaczcie lekka dociekliwosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@88238:

Wpisz w Szukaj na forum TIMINGI i zobaczysz co to jest :)

A co do zasilacza, jezeli jest to jakiś [ciach!]iany NoName to bardzo możliwe że to on.....

Jak nie, on to masz po prostu dennego proca (dobrze by bylo jakbys podal jego serie).

No i bym zapomnia :) i napisz jeszcze jaki masz Ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@88238:

A co do zasilacza, jezeli jest to jakiś <font color="#FF0000">[ciach!]</font> NoName to bardzo możliwe że to on.....

Jak nie, on to masz po prostu dennego proca (dobrze by bylo jakbys podal jego serie).

seria procka 2400 to axdc2400dkv3c 1031175270119 aqzfa0343tpmv to wszystko co na nim pisze a ram 512 DDR 333 I WOGULE SERDECZNE DZIEKI ZA PODIECIE TEMATU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EE z tego co wiem athlon 2400+ to nei jest na rdzeniu barton

to jest na rdzeniu bartona , a co do tego procka morze ktos sie jeszcze swoja wiedza i doswiadczeniem podzieli bo niewieze ze temat jest wyczerpany bo nic z niego jeszcze niewywnioskowałem panowie postarajcie sie thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 2400+ jest mnoznik 15x ,wiec drutmoda nie trzeba - juz go w fabryce zrobili :P

sproboj zmieniac mnozniki np. na 8x ,w wiekszosci przypadkow daje to mnoznik 16x ,wiec proca 2600+

dzieki za pomys

sprawdzaj po koleji wszystkie mnozniki ,ale najpierw fsb ustaw na 100

zobaczysz jakie mnozniki ci wchodza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@88238:

A co do zasilacza, jezeli jest to jakiś <font color="#FF0000">[ciach!]</font> NoName to bardzo możliwe że to on.....

seria procka 2400 to axdc2400dkv3c 1031175270119 aqzfa0343tpmv to wszystko co na nim pisze a ram 512 DDR 333 I WOGULE SERDECZNE DZIEKI ZA PODIECIE TEMATU

z serii wynika ze jest to barton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seria procka 2400 to        axdc2400dkv3c  1031175270119 aqzfa0343tpmv   to wszystko co na nim pisze a ram 512 DDR  333 I WOGULE SERDECZNE DZIEKI ZA PODIECIE TEMATU

o ile sie nie myle, to ten procek jest z 43 tygodnia wiec ma definitywnie zablokowany mnoznik :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt jest ze rdzen niejest kwadratowy jak w normalnych xp tylko taki jak w bartonach wydłuzony ale chłopaki niezałamujcie mnie ze mnoznik jest zablokowany definitywnie nic sie nieda zrobic ? a jeszcze jedno mnie nurtuje bo poczytałem troszke forum ale niebardzo sie dowiedziałem na temat pamieci podrecznej bo prawdopodobnie jest ona sztucznie zablokowana i jest mozliwosc uzyskania tak jak w pełnych bartonach to 512 tylko jak niewiem a co do szyny stwierdziłem ze płyta niewyrabia noi te pamiatki ale jestem na kupnie dobrej płyty wiec puszcze w innym temacie na ten temat cos wiec prosze co wiecie na ten temat i serdeczne dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XP2400 to 15*133 u mnie było 15x150 spox przy wc i drut modzie +0.1 Vcore było 15x166 to jak dla mnie niezły wynik tylko 15x166 nie było stabilne wylot na pulpit w 3DMarku.

Testy robiłem na ECS-sie K7VTA3 rev 3.0 z Samsungami PC2700

Na MSI KT4v było gorzej. Nie wiem dla czego musiałem znacznie zwiększać napięcia żeby uzyskać 15x150 stabilne.

Czekam na ASUSA A7N8X i wteedy dopiero zobacze co potrafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki panowie za wypowiedzi sprawe zamykam bo fakt jest to 2400 na bartonie ale zablokowany a mam mozliwosc oddac go wiec oddaje i biore 2500 bartona zobacze co da sie z niego zrobic a jeszcze jedno na szynie fsb niemoglem go podkrecic z powodu pamieci po zmianie na uczciwsze jakos poszedł jeszcze raz thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...