Skocz do zawartości
tycjan

Czy to wirus??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Od jakiechs 2 tygodni nie moge usunac katalogu ani do niego wejsc - "odmowa dostepu". Po tygodniu juz nie moglem dwoch, ktore co ciekawe byly w jednym folderze. System zaczal sie sypac. Sformatowalem C: chociaz i z tym byly problemy - nie widzial dysku, potem plyty, potem plikow instsalatora. Niestety nie formatowalem D poniewasz ma on 70GB zajete, a nie mam gdzie tego wrzucic. Przed formatem wywalila mi sie przegladarka, co tez poruszalem na forum. Dzis zainstalowalem sobie nowego XP. I co - znow sie sypie... A przy wylaczaniu pokazal sie komunikat, ze nie moze zamknac programu o nazwie "should not see me". Ja tego wcale nie instalowalem i nie moge tego odnaleźć na dysku. Robilem scan tym skanerem online z MKSa i nic.

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...A przy wylaczaniu pokazal sie komunikat, ze nie moze zamknac programu o nazwie "should not see me". Ja tego wcale nie instalowalem i nie moge tego odnaleźć na dysku...

Uruchom msconfig, sprawdź zakładki uruchom i usługi. Pousuwaj badziewie.

Przeskanuj dysk Spybot'em .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mnie to nie raz zastanawialo: Konczenie pracy programu "should not see me"... Czyzby jakis szpieg Bill'a :lol: :?:

Pojawia sie u mnie po instalacji, nie pamietam dokladnie, Catalyst, IntelINF lub DirectX, jak wybieram opcje zeby wykonal restart...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem tak jak wskazaliscie - sciagnalem spybot 1.2 wywalilem z msconfigu niepotrzebne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly -spybot cos znalazl i wywalil ale dalej nie moge wywalic tych katalogow do ktorych mam zabroniony dostep...moze ktos ma inny pomysl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie ma znaczenia ale jak chcesz to prosze:

d:/aaa/norton utility 2002

d:/aaa/mapa (mapa od ultima online)

jeden i drugi nie reaguje na nic pierwsza byla mapa a potem jak przez przypadek wrzucilem tam norton to po restarcie bylo to samo

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

programem "should not see me" się nie przejmuj. Jest to jakaś standardowa aplikacja microsoftu - albo od windy albo od offica, nie pamiętam dokładnie i nie chce mi się szukać. W każdym bądź razie nazwa jest takim dowcipem programistów microsoftu i twoje problemy na pewno nie wynikają z jedgo działania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi