grzesiekf Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 U mojej ciotki koputer się często sam restartuje, wywala sie z gier. I nie wiem czasem czy to nei wina zasilacza. Ma ona takie napięcia: +3.3V = 3.20V +5V = 4.86V +12V = 12.80V czy aby to +12 nie jest za wysokie?? I jeszcze od czego jest to napięcie?? Aha ten zasilacz to jakiś badziew 300W a komputer: Duron 1.4, Asus a7v8x, 256 MB ram, GF4 mx440, cd-rom, HDD, monitor CRT 17' - a może ma za mało prądu - choć to chyba nie możliwe przy takim komputerze, ale ja sie nie znam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 napiecia kiepskie wysokie 12.8 V swiaczy o przeciazeniu zasilacza, choc to pomiar z plyty, lepiej by bylo sprawdzic multimetrem bezposrednio z wtyczki molex, objawy tez sa takie jakby jakas czesc sie przegrzewala, np procesor, albo karta graficzna, proponuje ustawic w biosie ram na auto/by spd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Npiecia niesa az tak złe chociarz w stresie sa jeszcze nizsze wiecj lepiej luknij jakie one sa przy max obciazeniu kompa chodiz o minimalne napiecia.Przyczyna restartow moze byc inna luknij w biosie jak ustawione sa pamieci i daj wyzsze timingi ,zobacz jakie sa temperatury !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Stawiałbym na uszkodzoną pamięć. Przetestuj przy pomocy MemTesta lub GoldMemory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 A ciocia nie krecila procem?? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...